USR acuză: Referendumul pentru familie este o diversiune a PSD pentru fraudarea voturilor

USR a acuzat, vineri, că referendumul pentru familie este o diversiune a PSD pentru "a-şi pune în aplicare maşinăria de fraudare a voturilor pentru următoarele alegeri", întrucât deciziile luate recent de Guvern „încurajează frauda electorală”.

960 afișări
Imaginea articolului USR acuză: Referendumul pentru familie este o diversiune a PSD pentru fraudarea voturilor

USR acuză: Referendumul pentru familie este o diversiune a PSD pentru fraudarea voturilor

„USR îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care se va desfăşura referendumul din acest sfârşit de săptămână, de vreme ce deciziile Guvernului încurajează frauda electorală. OUG 86/2018 încurajează în mod evident frauda la referendum în condiţiile în care prezenţa se va calcula în funcţie de numărul de semnături de pe listele electorale, nu de numărul buletinelor introduse în urnă. Putem ajunge în situaţia în care, pe liste avem 8 milioane de voturi şi, în realitate, în urne, 5 milioane, sub pragul de 30%”, se arată într-un comunicat de presă al USR, remis vineri MEDIAFAX.

Reprezentanţii partidului condus de Dan Barna mai susţin că prin noile modificări legislative ale coaliţiei de guvernare este încurajat turismul electoral.

„Până acum numărul total de persoane care figurau ca prezente la vot trebuia să fie egal cu suma buletinelor din urnă, indiferent ca voturile erau DA / NU / anulate. De asemenea, a fost eliminată declaraţia pe proprie răspundere a celor care vor să voteze la o altă secţie în afara celei la care au fost arondaţi, ceea ce încurajează turismul electoral”, adaugă sursa citată.

USR a precizat că, până la acest moment, nu sunt informaţii clare de la Ministerul de Interne cu privire la protejarea urnelor în noaptea dintre cele două zile.

„USR atrage atenţia că sunt mai multe forme prin care poate fi fraudat referendumul, în condiţiile în care nu va fi folosit nici sistemul de verificare electronică a prezenţei la vot (SIMPV) şi nici nu se va înregistra video numărătoarea voturilor. USR îşi exprimă îngrijorarea şi faţă de retragerea mai multor preşedinţi de secţii, care nu vor să gireze cu prezenţa lor marea fraudă electorală. Avem informaţii din ţară că primarii PSD îşi vor aduce oameni loiali în secţiile de votare”, mai explică partidul de Opoziţie.

Liderul formaţiunii, Dan Barna, a declarat că românii vor fi singurele "victime", în contextul în care statul a cheltuit inutil milioane de euro din bani publici.

„Referendumul este o diversiune a PSD pentru a-şi pune în aplicare maşinăria de fraudare a voturilor pentru următoarele alegeri. Singurele victime vor fi românii şi statul pentru că se vor cheltui inutil nişte milioane de euro. Ultimele schimbări făcute de Guvern ne arată clar direcţia de fraudare a referendumului, vom asista la un haos care nu va putea fi pedepsit prin lege pentru că Dragnea a avut grijă să
aranjeze lucrurile astfel încât să poată frauda şi al doilea referendum, fără să mai fie tras la răspundere”, transmite preşedintele USR Dan Barna.

USR conchide că referendumul care va avea loc în acest sfârşit de săptămână se transformă într-o ameninţare majoră asupra democraţiei, reprezentanţii partidului susţinând că au toate semnalele a celei mai mari fraude de după 1989 în perspectiva viitoarelor alegeri.

Anterior, liderul formaţiunii Dan Barna a anunţat că membrii USR vor vota împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea noţiunii de familie.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Acesta va costa 163,712 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici