USR: Tema privind familia e artificială; PSD a băgat-o pe gâtul României, iar acum are dificultăţi

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, a declarat, miercuri, că PSD a „băgat pe gâtul României” tema privind familia, din raţiuni electorale, în condiţiile în care această temă este una artificială şi fracturează în mod artificial societatea, iar acum creează dificultăţi şi PSD.

492 afișări
Imaginea articolului USR: Tema privind familia e artificială; PSD a băgat-o pe gâtul României, iar acum are dificultăţi

USR: Tema privind familia e artificială; PSD a băgat-o pe gâtul României, iar acum are dificultăţi (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

„USR e unanim de acord că această temă e artificială, e o temă pe care PSD a băgat-o pe gâtul României şi acum, cu ea fierbinte în braţe, se gândeşte în Parlament ce ar putea să facă cu ea, pentru că ce s-a întâmplat ieri (marţi, n.r.) este tocmai conştientizarea de către PSD a faptului că sunt într-o situaţie dificilă cu acest referendum pe care l-au propus electoral înainte de alegeri şi care acum le creează dificultăţi”, a spus Dan Barna.

El a spus că, din punctul de vedere al USR, această temă privind familia nu e actuală.

„Punctul de vedere al USR este că această temă este o temă care fracturează artificial societatea. Nu e o temă actuală. În momentul de faţă România nu este în situaţia de a decide pentru căsătoria persoanelor de acelaşi sex sau nu. Modificarea Constituţiei nu face decât să deschidă o poartă pe o temă care nu e actuală. (...) În momentul de faţă România nu ar trebui să vină cu reglementări suplimentare pe acest subiect”, a adăugat Barna.

El a mai spus că parlamentarii USR vor vota potrivit conştiinţei în ceea ce priveşte iniţiativa cetăţenească de privind familia.

„Noi ca partid vom vota conform conştiinţei fiecăruia dintre membri, deci nu o să avem o directivă de partid”, a mai spus Barna.

Camera Deputaţilor a scos, marţi, de pe ordinea de zi a votului final iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, motivând că nu există niciun argument legal sau constituţional prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor permanente reunite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici