Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, exclus din PSD. ”În loc să plece Dragnea, plec eu”

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, preşedinte exectiv PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

7079 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, exclus din PSD. ”În loc să plece Dragnea, plec eu”

Valeriu Zgonea, exclus din PSD (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Valeriu Zgonea a declarat miercuri că excluderea sa din PSD este o decizie profund nedreaptă care îi aminteşte de Inchiziţie, şi a precizat că în loc să plece Liviu Dragnea, pleacă el din partid.

"Sunt de peste 20 de ani în acest partid. Astăzi am asistat la o decizie profund nedreaptă. Mi-am amintit de Inchiziţie, de ideea în care dacă exprimi o opinie automat eşti condamnat pentru că ai o opinie. Delictul de opinie, după 26 de ani, a devenit ceea ce dumneavoastră aţi aflat astăzi", a afirmat fostul număr 2 din PSD, după şedinţa de partid.

Zgonea a mai spus că rămâne ataşat valorilor social democrate şi a mulţumit că cei din PSD nu i-au luat şi "inima de social democrat".

"Liderii partidului nu trebuie să transfere povara problemelor lor asupra candidaţilor din aceste zile. Din respect pentru sutele de mii de membri şi votanţi ai PSD, pentru cei care astăzi încep să se pregătească de campania electorală care debutează pe 5 mai, mă voi abţine de la alte comentarii. În loc să plece el, plec eu, asta e decizia, eu mă supun deciziei. Le-am explicat, nu am înţeles că din raportul Comisiei de integritate unde avem în statut de partid politic în România în 2016 sancţionarea delictului de opinie, dar m-am supus deciziei colegilor mei", a comentat preşedintele Camerei Deputaţilor, care îi ceruse demisia lui Liviu Dragnea, pentru condamnarea definitivă în dosarul Referendumului.

Zgonea a precizat că îşi duce la capăt mandatul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar PSD e liber să-i retragă sprijinul şi să-l revoce.

El a adăugat că decizia s-a luat pe baza unui raport, însă el nu a fost chemat în faţa Comisiei de integritate şi că se face scut împotriva deciziilor justiţie. "În acest moment, a face scut împotriva deciziilor justiţiei este mai important decât orice altceva", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat când se va întoarce în PSD, Zgonea a spus că nu este decizia sa şi că aparţine celor care l-au exclus din partid, dar că rămâne un om de stânga.

"Îi datorez acestui partid 20 de ani din viaţa mea, nu cred că am afectat prin deciziile mele oamenii cinstiţi şi oneşti din România, cei care cred că Parlamentul este o instituţie pentru oameni, cei care cred că un partid politic cere votul pentru oameni ca să le facă viaţa mai bună, să-i protejeze şi să le dea o speranţă pentru ei şi pentru copii lor. Astea sunt valorile mele, le susţin, cred în ele, nu abdic de la ele", a accentuat el.

Întrebat dacă regretă decizia de a cere demisia preşedintelui partidului, Zgonea a răspuns: "Niciodată nu regret opiniile şi principiile pe care le exprim. Am respectat întru totul procedurile partidului, le-am spus în interior, în grupuri mici, mari, formale sau informale. Când am văzut ce decizie luăm şi iar facem scut împotriva justiţiei, m-am revoltat şi am spus care este opinia mea."

El a exclus intrarea într-un alt partid pentru că inima sa "bate social democrat" sau o negociere cu PNL pentru a evita revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, spunând că nu a negociat niciodată, cu excepţia proiectelor de lege. "Cei care negociază, cei care s-au întâlnit nopţile, cei care se întâlnesc ad-hoc, ăia să vă răspundă la aceste întrebări", a conchis el.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, preşedinte exectiv PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Propunerea de excludere din partid a fost făcută de Lia-Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu, potrivit unor surse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici