Vechiul PNL discută cine va fi noul secretar general interimar. Buşoi şi Dumitrescu, în cursă/ Liberalii "noi" îl susţin pe Iulian Dumitrescu, cei cu "state vechi de plată" pe Buşoi

Vechiului PNL s-a reunit, duminică, pentru a stabili pe cine vor susţine în şedinţa BPN, de luni, pentru funcţia de secretar general interimar, după demisia lui Marian Petrache, competiţia internă fiind între Cristian Buşoi şi senatorul Iulian Dumirescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

1177 afișări
Imaginea articolului Vechiul PNL discută cine va fi noul secretar general interimar. Buşoi şi Dumitrescu, în cursă/ Liberalii "noi" îl susţin pe Iulian Dumitrescu, cei cu "state vechi de plată" pe Buşoi

Vechiul PNL discută cine va fi noul secretar general interimar. Buşoi şi Dumitrescu, în cursă -surse (Imagine: Razvan Chirita/ Foto Mediafax)

Update Secretarul general adjunct al PNL Florin Roman a declarat,duminică,pentru MEDIAFAX, că majoritatea organizaţiilor îl susţin pe senatorul Iulian Dumitrescu pentru funcţia de secretar general interimar, în timp ce surse din PNL afirmă că în jurul lui Buşoi fac "front comun" liberalii vechi.

"Majoritatea organizaţiilor PNL îl susţin pe Iulian Dumitrescu pentru funcţia de secretar general interimar. Vom lua o decizie după întâlnirea de astăzi", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general adjunct al PNL Florin Roman.

Florin Roman a afirmat că liberalii din vechiul PNL se vor întâlni în jurul orei 18:30 pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul secretar general interimar.

Surse PNL afirmă că "şansele sunt egale", precizând că în jurul lui Buşoi fac "front comun" liberalii cu "state vechi" şi că discuţiile vor fi aprinse, însă, decizia se va lua prin consens, aşa cum au stabilit.

Preşedinţii de organizaţii care îl susţin pe Iulian Dumitrescu sunt nemulţumiţi de abordarea pe care o au Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu şi de modul în care aceştia încearcă să încline balanţa în favoarea preşedintelui PNL Bucureşti, au declarat surse pentru MEDIAFAX.

Buşoi este susţinut de Teodor Atanasiu, Marian Petrache, Mihai Voicu, Gigel Ştirbu şi liberali cu "state vechi de plată", în timp ce Dumitrescu este sprijinit de preşedinţi de filiale "mai tineri", au declarat sursele citate.

Liberalii "noi" care îl vor secretar general interimar pe Dumitrescu îi reproşează lui Buşoi că invocă pe nedrept susţinerea preşedintelui Iohannis.

Surse din PNL au afirmat că liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi i se şi reproşează eşecul de la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.

Ştire Liderul PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi şi senatorul Iulian Dumitrescu au intrat în cursa internă pentru funcţia de secretar general interimar după de Dan Motreanu a decis să nu preia această funcţie, deşi a fost susţinut de preşedinţii de filiale, convocaţi la sfârşitul lunii ianuarie de Raluca Turcan şi Marian Petrache, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Vechiul PNL ar comunice decizia pe care o va lua BPN, în şedinţa care va avea loc luni, la ora 11:00.

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi este susţinut de Teodor Atanasiu, Mihai Voicu şi alţi liberali cu "state vechi" partid, în timp ce senatorul Iulian Dumitrescu este mai puţin cunoscut, au precizat surse din rândul liberalilor.

Funcţia de secretar general aparţine aripii vechiului PNL, potrivit Protocolului de fuziune PNL-PDL.

Desemnarea unui nou secretar general interimar este o prioritate pentru noul PNL, în situaţia în care partidul trebuie să organizeze alegeri interne şi să îşi desemneze o conducere legitimă la Convenţia Natională care va avea loc la jumătatea lunii iunie, cel mai probabil în data de 17 iunie, dar şi să organizeze referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, privind continuarea luptei împotriva corupţiei.

Marian Petrache, secretar general interimar al PNL şi preşedintele CJ Ilfov, este acuzat de procurorii DNA de şantaj şi luare de mită, acesta precizând, după ce a fost informat că este învinuit, că va demisiona din funcţiile pe care le are în PNL, însă, nu şi de la conducerea Consiliului Judeţean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici