VIDEO | Sorin Grindeanu a avut o discuţie cu Ion Iliescu: A vrut să ştie care e situaţia/Dacă pică moţiunea, voi negocia cu PSD, dar nu cu Liviu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, duminică seara, într-o intervenţie televizată, că a avut o discuţie cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, acesta din urmă încercând să afle care este situaţia politică.

6163 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Sorin Grindeanu a avut o discuţie cu Ion Iliescu: A vrut să ştie care e situaţia/Dacă pică moţiunea, voi negocia cu PSD, dar nu cu Liviu Dragnea

Sorin Grindeanu a avut o discuţie cu Ion Iliescu: A vrut să ştie care e situaţia

"Am avut o discuţie cu Ion Iliescu acum două sau trei zile cu privire la situaţia politică. A vrut să ştie care este situaţia", a declarat Sorin Grindeanu.

Răspunsul a venit după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele de onoare al PSD a avut o discuţie cu premierul, după ce PSD i-a retras acestuia sprijinul politic.

Sorin Grindeanu: Din moţiunea de cenzură rezultă dorinţa unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Palatul Victoria, că moţiunea de cenzură nu este motivată şi că din text rezultă un singur lucru - dorinţa unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern şi de a avea puterea absolută.

"Ne aflăm în situaţia paradoxală în care Liviu Dragnea foloseşte partidul pentru a-şi dărâma propriul guvern, iar acest lucru este, din punctul meu de vedere, şi nu doar al meu, este inadmisibil. Dacă citiţi moţiunea de cenzură de astăzi o să vedeţi că nici măcar nu e motivată. Vă rog să o faceţi. Vă rog să o faceţi şi o să vedeţi că din ea rezultă doar acest lucru: dorinţa unui singur om de a-şi dărâma propriul guvern şi de a avea puterea absolută", a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că de vină pentru situaţia existentă este Liviu Dragnea, care are "dorinţa exclusivă de a avea toată puterea".

"Astăzi asistăm la un război personal purtat de un om şi de un grup restrâns din jurul său împotriva intereselor propriului partid şi a guvernului. Este tot ce se putea mai rău întâmpla României într-un moment în care România avea în faţă o mare oportunitate. Avem o economie care înregistrează creşteri record şi asta nu o spunem noi, o spune UE, şi toate organismele finaciare internaţionale şi ne bucurăm de o deschidere extraordinară în cancelariile occidentale. Au fost eforturi imense pentru a pune România pe făgaşul corect şi să reîncepem să contăm cu adevărat. Aşadar, aş face o comparaţie, imaginaţi-vă un atlet care a plecat foarte bine din blocstarturi, cel mai bine, are toate şansele să câştige cursa şi vine Liviu Dragnea din tribună şi după ce l-a aplaudat îi pune piedică ca nu cumva să ajungă la linia de finish", a mai spus premierul.

Totodată, Grindeanu a afirmat că Liviu Dragnea nu i-a permis să se implice în campania electorală pentru alegerile anticipate din 11 iunie.

"Chiar am spus cu o lună înainte sau în timpul campaniei electorale, în acea lună, două săptămâni, domnului preşedinte că doresc să mă implic în campania electorală, să merg, să văd dacă pot să ajut. Nu m-a lăsat. Şi există colegi de-ai mei care pot confirma acest lucru. Am înţeles că nu sunt singurul care nu am fost lăsat să fac lucrul ăsta şi s-a şi spus. Am început să pierdem, să pierdem foarte mult, iar pentru asta sau vinovatul pentru că am ajuns în această situaţie e un singur om: Liviu Dragnea", a mai precizat premierul.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor", a fost citită duminică în plenul Parlamentului, fiind semnată de 222 de parlamentari.

Sorin Grindeanu a declarat duminică seara că în situaţia în care moţiunea de cenzură nu va avea numărul suficient de voturi, atunci va discuta cu PSD despre formarea noului Cabinet, dar nu cu Liviu Dragnea.

"L-am rugat pe Victor Ponta, fiind deputat, să meargă să transmită un lucru. Că în perspectiva în care moţiunea pică, mă voi întâlni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea. Şi voi cere în interiorul PSD miniştri, secretari de stat", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul spune însă că este dispus să comunice cu preşedintele PSD până la votul pe moţiunea de cenzură de miercuri. "Am încercat în aceste cinci luni să am un dialog corect cu Liviu Dragnea. Vreau să am şi acum un dialog. Nu o fac pentru el, ci pentru stabilitatea acestui partid", a spus Grindeanu.

Grindeanu nu exclude sesizarea CCR pentru neîndeplinirea procedurii în privinţa moţiunii de cenzură

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Palatul Victoria, că nu exclude sesizarea CCR pentru faptul că moţiunea de cenzură a fost citită în Parlament înainte ca Guvernului să-i fie transmis documentul, dar că de acest lucru se va ocupa secretarul general al Executivului, Victor Ponta.

"Nu e treaba mea. Am un secretar general, mai nou, care trebuie să se ocupe de aceste lucruri care ţin de proceduri. Şi nici nu vreau să dau senzaţia că procedural eu, Sorin Grindeanu, prim-ministrul României, mă agăţ de această funcţie. Secretarul general al Guvernului va verifica dacă legea este aplicată şi suntem conform legii şi după aceea o să vedem", a declarat Sorin Grindeanu.

Totuşi, premierul a remarcat graba liderilor PSD-ALDE să citească moţiunea de cenzură duminică, în plenul Parlamentului, iar votul să fie programat miercuri.

"Mă miră graba şi convocările şi organizările. Aseară îmi arăta un coleg parlamentar PSD o organizare incredibilă pentru ziua de azi, cu microbuze care vin la aeroport pentru fiecare cursă să semneze, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Această grabă pot să o înţeleg, dar această grabă îmi ridică nişte semne de întrebare în mod evident. Astfel, se puteau desfăşura lucrurile normal - luni se citea moţiunea, joi se vota şi sigur că am semne de întrebare. Dar nu vreau să intru pe chestiuni procedurale".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici