Video Viktor Orban a reacţionat după scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc: "Aşa ceva nu am auzit nici în cele mai tulburi perioade antidemocratice"

  • Un proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut fără dezbatere şi fără vot de Camera Deputaţilor, stârnind mari discuţii
  • Senatul l-a respins în această săptămână, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut o ieşire fără precedent în cele două mandate ale sale
  • Iohannis a acuzat PSD că "vinde Ardealul ungurilor"
9514 afișări

Premierul maghiar Viktor Orban a vorbit vineri dimineaţă despre subiectul care a stârnit mari controverse la Bucureşti în această săptămână, precum şi despre declaraţia lui Klaus Iohannis despre "vânzarea Ardealului ungurilor".

În emisiunea Bună dimineaţa, Ungaria, de la postul radio naţional Kossuth, Viktor Orban a afirmat că aşteaptă clarificarea situaţiei şi a declaraţiilor venite din România.

"Nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioada antidemocratice astfel de declaraţii", a spus Viktor Orban. "Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat (...). Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mânuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea", a mai spus premierul maghiar, care a completat că nu ştie dacă este vorba despre un accident sau despre o provocare.

Viktor Orban a făcut apel la calm şi la aşteptarea unor clarificări ale situaţiei. El a recomandat la menţinerea relaţiilor de bună vecinătate şi la respect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici