Video Viorica Dăncilă anunţă că a trimis Corpul de control al Guvernului la MAI

Viorica Dăncilă a anunţat că a trimis, încă de marţi, Corpul de control al Guvernului pentru a verifica cum au acţionat structurile Ministerului Afacerilor de Interne în cazul de la Caracal.

803 afișări

„În ultimele zile am luat o serie de decizii în urma tragediei de la Caracal. Lucrăm pe mai multe planuri, atât pentru afla adevărul cât şi pentru a preîntâmpina în viitor situaţii similare. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a avut deja în această dimineaţă discuţii cu structurile din subordine. Corpul de control al prim-ministru a început deja de ieri (marţi - n.r.) acţiunea de control pentru verificarea modului în care au acţionat structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar şi relaţionarea cu celelalte instituţii cu atribuţii în situaţii de urgenţă”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Şeful Executivului a precizat că românii trebuie să continue să creadă în MAI, pentru că în cadrul instituţiei există şi mulţi profeşionişti, care îşi fac datoria.

„Românii trebuie să continue să creadă în MAI, este datoria acestei structuri să asigure siguranţa oamenilor. Avem în MAI mulţi profesionişti, oameni care îşi fac datoria şi care se bucură de respect şi apreciere, însă toţi cei pentru care nu primează interesul cetăţeanului trebuie să plece”, a completat premierul.

Viorica Dăncilă a mai spus că toţi care nu şi-a făcut datoria în cazul de la Caracal vor fi aspru sancţionaţi, iar Guvernul va lua măsuri penru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi privare de libertate.

„Grupul de lucru constituit pentru îmbunătăţirea legislaţiei şi procedurilor de răspuns la situaţii de urgenţă lucrează deja şi în cel mai scurt timp va veni cu propuneri de modificare a legislaţiei. Aşa cum am subliniat şi în celelalte intervenţii, toţi cei care nu şi-au făcut datoria vor fi aspru sancţionaţi, iar acest guvern va lua toate măsurile necesare pentru înăsprirea pedepselor în cazul de agresiune, viol, privare de libertate şi crimă”, a conchis Dăncilă.

Taguri:
control,
mai,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici