Cod rosu: Romania se preda in fata caniculei

Meteorologii au decretat cod rosu pentru Capitala si cinci judete din sud, angajatii de la stat urmind sa lucreze cu program redus.

1 afișare
Imaginea articolului Cod rosu: Romania se preda in fata caniculei

Cod rosu: Romania se preda in fata caniculei

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca astazi se vor inregistra intre 41 si 43 de grade Celsius in Giurgiu, Ilfov, Bucuresti, dar si in sudul judetelor Dolj, Olt si Teleorman. „Cind se inregistreaza asemenea temperaturi doua zile la rind, se decreteaza cod rosu“, ne-a explicat Attila Korodi, ministrul Mediului. In judetele Mehedinti, Gorj, Vilcea, Calarasi, Ialomita, Arges, Dimbovita, Prahova, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Vaslui si in vestul judetelor Constanta si Tulcea se vor inregistra pe arii extinse valori de peste 39 de grade. Temperatura maxima a aerului inregistrata pina acum in luna iulie a fost de 43,5 grade Celsius pe 5 iulie 2000 la Giurgiu. In aceeasi zi s-a inregistrat temperatura-record pentru luna iulie si in Capitala, 42,5 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici