Hotii Europei

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a facut public ieri raportul pe anul 2006 privind situatia cazurilor de deturnare a fondurilor europene. Romania se afla pe primul loc la fraudarea banilor UE dintre tarile candidate la aderare.

1 afișare
Imaginea articolului Hotii Europei

Hotii Europei

De asemenea, cu 70 de cazuri tara noastra se situeaza pe locul doi in comparatie cu alte state membre ale Uniunii Europene, la egalitate cu Belgia si dupa Italia unde s-au inregistrat 71 de cazuri de frauda. Romania depaseste insa cu mult Bulgaria, care, potrivit OLAF, a raportat doar 27 de cazuri. OLAF a prezentat si doua situatii din Romania in care fondurile comunitare au fost folosite in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate. Banii despre care se stabileste ca au fost furati trebuie restituiti catre bugetul UE. Interesant este ca pagubele sunt acoperite nu din buzunarul celor vinovati, ci din cel al tuturor contribuabililor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici