Încăierare la sânge pe hectarele Abatorului Bucureşti

Terenul şi clădirile de pe malul Dâmboviţei aparţinând societăţii de prelucrare a cărnii Splai SA erau de mult timp date unor băieţi deştepţi, apropiaţi primarului Adriean Videanu. Numai că, după ce afacerea a căzut, în urma decesului patronului câştigător al licitaţiei de anul trecut, primarul a devenit duşmanul AVAS, proprietarul societăţii scoase ieri la mezat.Ieri, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a respins doi ofertanţi persoane fizice la licitaţia pentru privatizarea firmei Prelucrarea Cărnii Splai şi a admis documentele depuse de ceilalţi opt potenţiali investitori. Au fost respinse ofertele lui Dan Dumitru Nicorescu şi Marin Dumitru, iar reprezentanţii AVAS nu au comunicat motivele pentru care nu au acceptat cele două oferte.

1 afișare
Imaginea articolului Încăierare la sânge pe hectarele Abatorului Bucureşti

Încăierare la sânge pe hectarele Abatorului Bucureşti

De data aceasta, firmele care au vrut să cumpere fostul Abator bucureştean sunt GNIR Holding, Scandia România, Manor Laboratory Center, Interinwest, BG Managament Consultants şi Păltiniş Leasing. Lor li se adaugă patru persoane fizice: Dan Dumitru Nicorescu, Azulav Aharon, Ioan Teodor Sântu şi Marin Dumitru. Licitaţia a început la 9,25 lei/acţiune, faţă de preţul de pornire din martie anul trecut, când a fost stabilit la 13,5 lei/acţiune, iar după 25 de paşi, preţul de adjudecare a ajuns la 47,25 lei/acţiune. Pentru cele 206.054, firma Getico Exim Bucureşti trebuia să plătească suma de 9.736.051,5 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici