Parcul Bordei a fost plătit cu bani la sacoşă

Constanda a intrat în posesia Parcului Bordei după ce terenul a fost plimbat într-o lună de la un proprietar la altul. După ce primarul Băsescu le-a dat foştilor proprietari, respectiv Eugen Lincaru şi Tudor Dumitru, zona verde în schimbul Satului Francez, aceasta a fost vândută lui Constantin Stoica, de la care ulterior Constanda a cumpărat terenul. O parte din preţ, sumă fabuloasă, a fost plătită de Constanda cu banii jos. Astăzi, consilierii vor decide soarta Bordeiului.

1 afișare
Imaginea articolului Parcul Bordei a fost plătit cu bani la sacoşă

Parcul Bordei a fost plătit cu bani la sacoşă

În plin scandal de restituire a Parcului Bordei apar tot mai multe documente legate de această afacere. Faimosul contract prin care Costică Constanda a devenit proprietarul zonei verzi se dovedeşte a fi un act de vânzare-cumpărare care scoate la iveală şi alţi cumpărători ai Parcului Bordei, anterior omului de afaceri.  Vânătoarea terenului a început la 5 septembrie 2003, când primarul general de atunci, Traian Băsescu, semna două decizii prin care foştii proprietari ai Satului Francez, Eugen Lincaru şi Tudor Dumitru, primeau la schimb Parcul Bordei. Tot atunci apare în acte şi numele lui Costică Constanda, dar doar în calitate de reprezentant al proprietarilor. Trebuie menţionat faptul că ambele documente nu au fost trecute prin Consiliul General al Capitalei, aşa cum prevedea legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici