Porsche: Un euro la 4 lei ar scadea piata auto premium

Vanzarile de masini din segmentul premium ar putea stagna in acest an sau chiar ar marca un regres, in cazul in care cursul de schimb va ajunge la patru lei pentru un euro, a declarat pentru Business Standard Alexandru Goagea, responsabil de produs pentru marca Audi, in cadrul celui mai mare importator auto de pe piata locala, Porsche Romania.

1 afișare
Imaginea articolului Porsche: Un euro la 4 lei ar scadea piata auto premium

Porsche: Un euro la 4 lei ar scadea piata auto premium

Clasa premium este una dintre cele mai dinamice in ansamblul pietei auto, care a ajuns anul trecut la un total de circa 7,2 mld. euro. Aceasta categorie, dominata de marcile BMW, Audi si Mercedes, a ajuns, anul trecut, la circa 7.500 de unitati. Preturile masinilor din segmentul premium este intre 50.000 de euro si 100.000 de euro, in functie de nivelul dotarilor, ceea ce conduce la o valoare estimata a acestei categorii de piata cuprinsa intre 375 milioane de euro si 750 milioane de euro, de unde rezulta o valoare medie a vanzarilor anuale de 500 - 600 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici