6 miliarde de euro până în 2030 prin Programul Operaţional pentru Sănătate

  • Executivul discută, joi, criteriile de eligibilitate pentru investiţiile care urmează să fie derulate prin Programul Operaţional pentru Sănătate, care vor avea o valoare de 6 miliarde de euro, până în 2030.
  • Aceste sume vin complementar PNRR-ului, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
213 afișări
Imaginea articolului 6 miliarde de euro până în 2030 prin Programul Operaţional pentru Sănătate

Premierul Nicolae Ciucă a spus, joi, în şedinţa de Guvern, că se va lua „acea decizie prin care România va derula proiectele de construire de unităţi spitaliceşti noi, de modernizare a celor existente, de dotare şi utilare cu echipamente moderne, proiecte care se vor desfăşura prin Programul Sănătate”. Valoarea investiţiilor este de aproximativ 6 miliarde de euro.

„Este vorba despre un proiect complementar PNRR, această finanţare va fi progresivă până în 2030 şi are mai multe componente. Cele mai interesante în zona publică sunt cele legate de investiţiile în infrastructură, dar aici avem o problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi avem această oportunitate. În PNRR existau 22 de judeţe fără nicio investiţie în infrastructura spitalicească. Acest nou proiect poate să reducă declarajele care există în asigurarea asistenţei medicale spitaliceşti între diversele judeţe. Practic, discutăm despre criteriile de eligibilitate pe baza cărora autorităţile pot depune proiecte pentru a deveni eligibilile prin acest program”, a spus miniostrul Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătăţii, este vorba despre „dezvoltarea de programe de prevenţie, dar şi combaterea bolilor netransisibile, inclusiv a cancerului”.

„Este nevoie de toate resursele care să finanţeze programe importante, cum este Programul Naţional de Combatere a Cancerului, iar resursele de la bugetul de stat, de la CNAS, au acum posibilitatea să fie completate cu resursele din acest program operaţional pentru sănătate. La cât de hotărâţi suntem noi la Ministerul Sănătăii, cum am reuşit să ne atingem toate ţintele din PNRR, împreună cun colegii de la MIPE, o să putem să ducem sau vor duce cei care vor venim în timp la aceste ministere, vor putea să ducă la bun sfârşit aceste proiecte”, a mai spus Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici