Avertismentul unui medic: Infecţia COVID nu se tratează cu antibiotice

Medicul Egri Eduard îi avertizează pe românii care folosesc antibiotice fără recomandarea specialistului: infecţia COVID şi virozele, chiar dacă au forme mai severe, nu se tratează cu antibiotice.

1020 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui medic: Infecţia COVID nu se tratează cu antibiotice

Avertismentul unui medic: Infecţia COVID nu se tratează cu antibiotice

Utilizarea antibioticelor în plin sezon de viroze şi COVID reprezintă un pericol pentru pacienţi. De asemenea, antibioticele nu se folosesc la tratamentul virozelelor intestinale, al febrei, al durerilor în gât şi al secreţiilor nazale, spune medicul Egri Eduard

„Nu se administrează antibiotice la indicaţia rudelor, vecinilor, forumurilor etc. Sumetrolimul, Epitrimul sau Biseptolul sunt antibiotice. Nu există antibiotice "tari" sau "slabe", diferă doar spectru de acţiune”, mai arată Egri Eduard.

Din cauza utilizării frecvente a medicamentelor, microbii rezistă din ce în ce mai mult la tratamentele cu antibiotice, în special în România.

Concluzia medicului este că atunci când sunt administrate corect, antibioticele salvează vieţi, iar când sunt utilizate gresit vieţile unei întregi generaţii vor fi puse în mare pericol de către microbi care au devenit extrem de rezistenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici