Braşov: Medici de familie cercetaţi pentru nereguli în legătură cu pacienţii COVID

Sunt percheziţii, joi, în judeţul Braşov, la mai multe cabinete de medicină de familie, unde medicii au decontat bani în pandemie spunând că au monitorizat zilnic pacienţii cu COVID-19, dar în realitate nu au făcut-o sau i-au monitorizat doar în primele zile.

293 afișări
Imaginea articolului Braşov: Medici de familie cercetaţi pentru nereguli în legătură cu pacienţii COVID

Braşov: Medici de familie cercetaţi pentru nereguli în legătură cu pacienţii COVID

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut, joi dimineaţa, 17 percheziţii domiciliare şi au pus în executare două ordonanţe de ridicare a înscrisurilor, în judeţul Braşov, într-un dosar penal de obţinere ilegală de fonduri.

Percheziţiile au vizat sediile unor cabinete de medicină de familie. Au fost puse în executare ordonanţele care au vizat sediile unor instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii publice, s-au urmărit descoperirea şi ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidenţe personale).

Potrivit Poliţiei Braşov, au fost duse la sediul Poliţiei, în baza unor mandate de aducere, 5 persoane care urmează să fie audiate.

„În fapt, în cauză există bănuiala rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 - octombrie 2021, mai mulţi medici de familie din judeţul Braşov ar fi solicitat şi obţinut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanţării serviciilor de monitorizare a pacienţilor infectaţi/suspectaţi cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fişelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienţilor, prin consultaţie medicală la distanţă. În concret, cadrele medicale ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienţii infectaţi cu Covid-19, ori comunicând doar în primele zile”, transmit reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici