Ce impact are Covid-19 asupra INIMII şi a celor care suferă de BOLI CARDIACE. De coronavirusul provoacă miocardită?

Un studiu recent examinează relaţia dintre coronavirus şi sistemul cardiovascular. Deşi informaţiile despre SARS-CoV-2 sunt încă puţine, autorii consideră că cercetările asupra celorlalţi coronaviruşi poate oferi o perspectivă. SARS-CoV-2 provoacă COVID-19, o boală notorie pentru efectele sale asupra plămânilor şi a căilor respiratorii. Cu toate acestea, infecţiile respiratorii acute „sunt şi declanşatoare ale bolilor cardiovasculare”.

1494 afișări
Imaginea articolului Ce impact are Covid-19 asupra INIMII şi a celor care suferă de BOLI CARDIACE. De coronavirusul provoacă miocardită?

Ce impact are Covid-19 asupra inimii şi a celor cu boli cardiace. De coronavirusul provoacă miocardită?

Oamenii de ştiinţă au arătat că astfel de viruşi şi pneumonia bacteriană pot afecta sănătatea cardiovasculară şi pot creşte severitatea afecţiunilor, potrivit Medical News Today.

Un studiu din China a implicat 44.672 de persoane cu COVID-19 în China, iar 4,2% dintre ele aveau boli cardiovasculare.

 

Ei au reprezentat 22,7% din toate cazurile fatale, având o rată de mortalitate de 10,5%. Ca o comparaţie, rata mortalităţii pentru persoanele cu diabet a fost de 7,3%, iar pentru cei cu afecţiuni respiratorii cronice de 6,3%.

 

Într-un alt studiu efectuat la scară mai mică (150 de persoane cu COVID-19), sănătatea cardiovasculară a părut să influenţeze rata mortalităţii. Rezultatele au arătat că niciuna dintre cele 82 de persoane care au supravieţuit nu au avut boli cardiovasculare.

 

Potrivit autorilor analizei, există unele dovezi clare că SARS-CoV-2 poate provoca miocardită. Miocardita reprezintă inflamaţia muşchiului inimii - miocardul. Ea poate afecta atât funcţia contractilă a inimii, adică funcţia eu de pompare a sângelui, cât şi funcţia electrică, ducând la tulburări de ritm, mergând chiar până la moartea subită.

 

Miocardita poate fi cauzată de o infecţie virală, dar poate rezulta şi ca reacţie adversă la un medicament sau poate face parte din tabloul clinic al unei boli autoimmune, precum lupusul.

 

Rapoartele de autopsie sugerează că celulele inflamatorii mononucleare interstiţiare invadează miocardul, acesta fiind un semn distinctiv al inflamaţiei.

 

Alte studii de caz au documentat persoanele care au dezvoltat miocardită alături de COVID-19. După cum explică autorii „infecţia cu virus a fost descrisă pe larg drept una dintre cele mai frecvente cauze ale miocarditei.” 

 

Ei mai spn şi că „afecţiunea COVID-19 poate induce noi patologii cardiace sau poate exacerba bolile cardiovasculare deja existente. Este prea devreme pentru a putea determina impactul pe termen (foarte) lung al COVID-19 pentru cei care suferă de afecţiuni ale inimii. Nu se cunoaşte încă nici felul în care urmele lăsate de virus interferează cu tratamentele cardiovasculare”.

 

Autor: Bogdan Nicolai

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici