Ce se recomandă să mânânci la micul dejun, ca să nu ţi se facă foame după două ore

  • Micul dejun este considerat de către specialişti cea mai importantă masă a zilei.
  • Nutriţionistul italian Luca Colucci a descris din ce este compus ”combustibilul” zilei: grăsimi, fibre şi proteine.
  • Un meniul prea bogat în zahăr va produce, doar pentru scurt timp, o stare de saţietate, urmată de o oboseală bruscă.
6797 afișări
Imaginea articolului Ce se recomandă să mânânci la micul dejun, ca să nu ţi se facă foame după două ore

Ce se recomandă să mânânci la mic dejun, ca să nu ţi se facă foame după două ore

Dar din ce se compune un meniu sănătos? Curge părerea specialistului: ”Un mic dejun sănătos îşi propune să includă alimente de interes pentru organism.

În meniul de dimineaţă trebuie să existe trei elemente care să reducă foamea şi să dea corpului combustibilul zilei: grăsimi, fibre şi proteine. Dacă micul dejun nu le include, senzaţia de foame va fi rapidă şi garantată. Dacă este prea bogat în zahăr, te vei simţi plin o oră, atunci vei experimenta oboseală bruscă din cauza scăderii zahărului din sânge şi dorinţa de a mânca carbohidraţi se va întoarce”.

Să renunţăm sau nu la pâine? ”Dacă nu renunţaţi la pâine, optaţi pentru una făcută cu făină integrală de grâu de calitate, care oferă mai multe proteine, fibre, vitamine, minerale şi nu creşte excesiv nivelul zahărului din sânge. Practic, alegeţi o pâine integrală cu seminţe sau secară. Pentru a satisface cota de grăsime de dimineaţă, primiţi undă verde pentru untul organic, miere sau gem făcut în casă. Completaţi totul cu un iaurt, în care puteţi rupe o banană, ceai sau cafea”.

Multe combinaţii devin posibile: ”Pâine prăjită integrală cu unt asociată cu brânză cu conţinut scăzut de grăsimi şi, de preferinţă, tare, deoarece este mai bogată în proteine. De asemenea, puteţi completa pâinea prăjită cu unt cu albuşuri de ou organice, fierte sau amestecate, sau cu felii de pui sau curcan.

Puteţi, de asemenea, să beţi un smoothie de legume, avocado, morcov, lămâie şi ghimbir şi să savuraţi din când în când un ou prăjit. În cele din urmă, puteţi lua un mic dejun mediteranean adăugând ulei de măsline pe pâine prăjită cu puţină brânză feta şi câteva nuci sau seminţe de ulei. Pentru o doză proaspătă de vitamin, o porţie, aproximativ 200 de grame, de fructe proaspete de sezon: piersici, prune, caise sau fructe de pădure”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici