De ce experţii consideră că Fentanyl este o „potenţială ameninţare socială”

În urmă cu câteva luni, administraţia americană pentru controlul drogurilor a fost cea care a declanşat alarma în Statele Unite, deoarece numărul deceselor din cauza acestui drog a crescut alarmant.

3755 afișări
Imaginea articolului De ce experţii consideră că Fentanyl este o „potenţială ameninţare socială”

Fentanyl are o acţiune euforică şi, cu doze excesive, poate provoca „şoc anafilactic şi depresie respiratorie severă capabilă să ducă la declanşarea stopului cardiac”.

O doză minimă de 2 mg de fentanil este suficientă pentru a ucide o persoană, aşa că autorităţile de peste Oceaan au inclus substanţa la capitolul „potenţială ameninţare socială”.

Antidotul pentru Fentanyl se numeşte Naloxona, un medicament sintetic care este folosit pentru a bloca efectele opioidelor.

Se produce clandestin în Mexic

Atunci când este administrat intravenos, are efect în doar două minute, în timp ce dacă este administrat intramuscular durează cinci minute Poate fi, de asemenea, inhalat.

Efectele durează între 30 şi 60 de minute şi pot fi chiar administrate de mai multe ori, deoarece majoritatea opioidelor durează mai mult.

În Statele Unite, fentanilul este un medicament legal care este utilizat în terapia durerii, dar în acelaşi timp există şi o difuzie ilegală, ca substanţă narcotică. În 2021 a provocat peste 100.000 de decese, iar în 2022 au fost confiscate peste 379.000.000 de doze.

Dozele ilegale sunt practic identice cu cele legale şi sunt produse în fabrici clandestine din Mexic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici