Germania va da startul vaccinării pentru toţi locuitorii începând cu 7 iunie

  • 70% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani au primit prima doză de vaccin.
  • Mai multe landuri au luat măsuri de relaxare.
  • Şi New York face paşi mari spre libertate.
486 afișări
Imaginea articolului Germania va da startul vaccinării pentru toţi locuitorii începând cu 7 iunie

Germania Germania va da startul vaccinării pentru toţi locuitorii începând cu 7 iunie

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că, începând cu 7 iunie, toată lumea se va putea vaccina anti-covid. Actualul sistem care favorizează cele mai vulnerabile categorii de vârstă nu va mai fi valabil. 

JENS SPAHN,
ministrul german al Sănătăţii:
”Am fost de acord să ridicăm prioritizarea în 7 iunie, peste trei săptămâni. Acest lucru se aplică în egală măsură cabinetelor medicale, medicilor şi centrelor de vaccinare”.
 
Jens Spahn a declarat că, în ultimele săptămâni, campania de vaccinare a luat amploare. Până la sfârşitul lunii mai, aproximativ 40% din locuitorii Germaniei vor primi cel puţin o primă doză de vaccin.

JENS SPAHN,
ministrul german al Sănătăţii:

”Chiar dacă vom pune capăt prioritizării, nu va fi posibil, în luna iunie, să vaccinăm pe toată care doreşte să facă asta, dar va trebui să continuăm campania de vaccinare aşa cum este planificat până în vară. Dar pot spune un lucru cu certitudine: toată lumea din Germania care doreşte să se vaccineze pentru a 
se proteja pe ei şi pe ceilalţi va putea primi o ofertă de vaccinare în săptămânile următoare şi până la vară”.
 
70% dintre cei cu vârsta de peste 60 de ani au primit deja prima doză de vaccin. Aproximativ un sfert dintre aceştia sunt complet vaccinaţi.  În total, au fost administrate 40 de milioane de doze de vaccin şi aproximativ nouă milioane de persoane au primit schema completă de vaccinare. Rata infecţiei a scăzut în Germania şi unele landuri încep să deschidă terasele în aer liber.
 
Şi New York face paşi spre libertate. 
 
Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a anunţat că locuitorii oraşului care s-au vaccinat pot renunţa la măşti chiar şi în anumite locuri în interior.
Maratonul din New York se întoarce, iar Radio City Music Hall se va redeschide pentru publicul vaccinat.
 
ANDREW CUOMO,
guvernatorul statului New York:
 
”Locuitorii din New York au făcut progrese mari. Toate săgeţile sunt îndreptate acum în direcţia corectă, aşa că hai să revenim la viaţă. Această oprire a provocat tot felul de daune, daune de care nici măcar nu suntem conştienţi.
 
Andrew Como a mai spus că, începând de miercuri, locurile se pot deschide până la o capacitate de 100%, atâta timp cât permit doar accesul persoanele vaccinate în interior. New York a vaccinat complet aproximativ 43% din cei 20 de milioane de locuitori. 
 
ANDREW CUOMO,
guvernatorul statului New York:
 
”Prin ghidarea CDC, persoanele imuno-compromise, persoanele nevaccinate ar trebui să poarte în continuare o mască şi distanţă socială. Dar dacă sunteţi vaccinat, sunteţi în siguranţă. Fără măşti. Fără distanţare socială”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici