Iaşi: Fetiţă de trei ani, operată cu succes de o tumoare pe creier de 8 centimetri

O fetiţă de trei ani a fost operată cu succes de o tumoare gigant de 8 centimetri pe creier de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

546 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Fetiţă de trei ani, operată cu succes de o tumoare pe creier de 8 centimetri

Daniela Lăcrămioara Varej, mama fetiţei, spune că aceasta a ajuns la Spitalul de Copii din Botoşani cu simptome de vărsături, somnolenţă, iar medicii au trimis-o la mai multe investigaţii în urma cărora s-a stabilit că are o tumoare pe creier.

„Am venit cu ambulanţa de la Botoşani, ne-au trimis aici, ne-au dat o şansă, şi cu ajutorul Domnului, Erika este acum bine”, spune mama fetei.

Potrivit medicilor din Iaşi, fetiţa a fost transferată de la Botoşani cu simptome de hipertensiune intracraniană. Fetiţa acuza dureri de cap severe, însoţite de vărsături şi tulburări de vedere de ceva timp. Ea a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral.

„Aceste tumori sunt destul de rare şi afectează în principal copiii, deoarece se dezvoltă din resturi embrionare în timpul dezvoltării intrauterine. Operaţia a fost una complexă, iar pregătirea preoperatorie a durat ceva timp, deoarece fetiţa avea şi o bronhopneumonie care a trebuit tratată înainte de intervenţia chirurgicală. A existat un moment în care echipa medicală a fost foarte stresată, deoarece infecţia pulmonară putea pune în pericol operaţia. După stabilizarea stării pulmonare, am efectuat intervenţia chirurgicală, dar tumoarea era extinsă din trunchiul cerebral până la nivelul celei de-a cincea vertebre cervicale, ceea ce a făcut rezecţia tumorală dificilă şi delicată. Tumoarea se afla într-o zonă a creierului cu funcţii vitale, cum ar fi controlul respiraţiei şi al inimii, ceea ce a crescut gradul de dificultate al intervenţiei. Orice daună la aceste tracturi nervoase ar fi putut avea consecinţe catastrofale”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Conform acestuia, rezecţia tumorală a fost efectuată cu grijă, iar aproximativ 80% din tumoare a fost îndepărtată.

„Rezultatele anatomopatologice par să indice că este o tumoare relativ benignă, iar cu un tratament oncologic corespunzător, există şanse mari de supravieţuire pentru fetiţă. Faptul că nu a rămas cu deficite neurologice este o veste extraordinară. Fetiţa s-a trezit după operaţie într-o stare bună”, a mai spus Lucian Eva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici