Lucrările pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi, pe cale să înceapă. Cum va fi organizat

A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi, anunţă, joi, fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care atrage atenţia că procedurile trebuie să fie urgentate, astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede.

2090 afișări
Imaginea articolului Lucrările pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi, pe cale să înceapă. Cum va fi organizat

Sursa foto: Facebook

Ioana Mihăilă scrie că în cazul în care nu vor exista contestaţii, după desemnarea câştigătorului pentru proiectarea Spitalulului Regional Iaşi, Ministerul Sănătăţii ar trebui să urgenteze procedurile, aşa încât lucrările să poată începe cât mai repede.

Am monitorizat îndeaproape acest proiect în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienţii din regiune. Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic”, spune Mihăilă.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc.

Spitalul este prevăzut să devină un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt. El va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici