Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în creştere. Un deces nou raportat

  • Mai multe cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat în săptămâna 11 - 17 martie faţă de săptămâna trecută.
  • Este şi un deces nou.
471 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în creştere. Un deces nou raportat

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii., în creştere. Un deces nou raportat

Potrivit INSP, în săptămâna 11 - 17 au fost raportate 86.097 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 13.9% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (99.969) şi cu 13.1% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (76.120).

În toată ţara au fost 825 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 2.126 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 953 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (218) şi în judeţele Cluj (63), Prahova (60) şi Braşov (53), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 50.

De asemenea, au fost 26 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), la fel ca în săptămâna precedentă şi cu 16 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

S-au mai înregistrat şi 41 cazuri de gripă confirmată de laborator (3 cu virus gripal AH1, 4 cu virus gripal AH3, 23 cu virus A nesubtipat şi 11 cu virus B).

De la începutul sezonului au fost raportate 2.185 cazuri de gripă confirmate de laborator.

A fost comunicat 1 deces nou confirmat cu virus gripal.

În total, au fost comunicate 100 decese confirmate cu virus gripal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici