Organele unei femei decedate salvează mai multe vieţi în urma unei intervenţii complexe

O operaţiune de prelevare multi-organ şi ţesut desfăşurată în weekend la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a adus speranţă şi salvare pentru mai multe vieţi.

241 afișări
Imaginea articolului Organele unei femei decedate salvează mai multe vieţi în urma unei intervenţii complexe

O femeie în vârstă de 62 de ani, internată în Secţia Clinică ATI în urma unui anevrism rupt, a fost declarată în moarte cerebrală, iar echipele de medici din Târgu- Mureş, Bucureşti şi Cluj au reuşit să preleveze cu succes ficatul, rinichii, osul şi corneea acesteia.

Ficatul prelevat a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, rinichii au fost direcţionaţi către Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a fost expediată la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul a fost încredinţat Băncii de ţesut Colentina.

„Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună”, transmit reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici