Pandemia de coronavirus perturbă lupta împotriva rujeolei. OMS: ”În noiembrie, mai mult de 94 de milioane de oameni erau expuşi riscului de a nu fi vaccinaţi”

  • Cazurile de rujeolă au scăzut în 2020 în întreaga lume.
  • Pandemiei de Covid-19 a întrerupt campaniile de vaccinare şi prevenire, au avertizat autorităţile sanitare ale OMS şi SUA.
  • Rujeola a ucis 207.500 de oameni în întreaga lume anul trecut, o creştere cu 50% faţă de 2016.
124 afișări
Imaginea articolului Pandemia de coronavirus perturbă lupta împotriva rujeolei. OMS: ”În noiembrie, mai mult de 94 de milioane de oameni erau expuşi riscului de a nu fi vaccinaţi”
Cazurile de rujeolă au scăzut în 2020 în întreaga lume, dar eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19 au întrerupt campaniile de vaccinare şi prevenire, au avertizat autorităţile sanitare ale OMS şi SUA joi, 12 noiembrie, relatează Le Figaro.
 
În noiembrie, mai mult de 94 de milioane de oameni erau expuşi riscului de a nu fi vaccinaţi conform planificării din cauza întreruperii campaniilor de control ale rujeolei în 26 de ţări,” notează Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrele Federale de Control şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.
 
Multe dintre aceste ţări se confruntă în prezent cu focare de boli. Dintre ţările care au amânat campaniile planificate pentru 2020, doar opt (Brazilia, Etiopia, Nepal, Nigeria, Filipine, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo şi Somalia) şi-au reluat campania după o întârziere,” se arată în document.
 
Înainte de a exista criza coronavirusului, lumea stăpânea criza de rujeolă, care nu a dispărut,” a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF. 
 
Rujeola a ucis 207.500 de oameni în întreaga lume anul trecut, o creştere cu 50% faţă de 2016.
 
Rujeola a progresat în toate regiunile, cu epidemii majore raportate în Republica Democrată Congo, Madagascar, Ucraina, Insulele Samoa şi Brazilia. În total, au fost raportate aproape 870.000 de cazuri de rujeolă în 2019, cea mai mare cifră înregistrată din 2016.
 
Pentru directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, „aceste date arată clar că nu reuşim să protejăm copiii împotriva rujeolei în toate regiunile lumii”. Şi totuşi, a spus el într-un comunicat, „ştim cum să prevenim focarele de rujeolă şi decesele”.
 
Rujeola, caracterizată prin erupţia unor pete roşii pe piele, este cauzată de un virus care se răspândeşte foarte uşor prin contact direct sau în aer. Majoritatea deceselor apar din cauza complicaţiilor bolii. Printre cele mai grave complicaţii, OMS citează orbirea, encefalita (care poate fi însoţită de edem cerebral), diareea severă, infecţiile urechii şi infecţiile respiratorii grave, cum ar fi pneumonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici