Persoanele care consumă lactate au un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă - STUDIU

Oamenii care consumă o cantitate mai mare de grăsimi din lactate prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare decât cei cu un aport scăzut, potrivit unor noi cercetări care studiază unii dintre cei mai mari consumatori de produse lactate din lume.

1492 afișări
Imaginea articolului Persoanele care consumă lactate au un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă - STUDIU

Persoanele care consumă lactate au un risc mai mic de a avea probleme cu inima - STUDIU

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a studiat consumul de grăsimi din lactate în cazul a 4.150 de persoane cu vârsta de 60 de ani, din Suedia, o ţară cu unul dintre cele mai înalte niveluri de producţie şi consum de lactate din lume. Cercetătorii au măsurat nivelurile unui anumit acid gras din sânge, care se găseşte în cea mai mare parte în lactate.

Experţii au urmărit grupul aproximativ 16 ani pentru a observa câte persoane au suferit un infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale şi alte evenimente circulatorii grave şi câte dintre ele au murit.

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu un nivel ridicat de acizi graşi din lactate au cel mai mic risc de boli cardiovasculare şi niciun risc crescut de deces din aceste cauze, potrivit CNN.

Echipa a confirmat apoi aceste descoperiri după ce a combinat rezultatele suedeze cu alte 17 studii care au implicat un total de aproape 43.000 de persoane din SUA, Danemarca şi Marea Britanie.

„În timp ce concluziile pot fi parţial influenţate de alţi factori decât grăsimile din lactate, studiul nostru nu sugerează niciun rău provocat de grăsimile din lactate”, a spus Matti Marklund, cercetător principal la George Institute for Global Health din Sydney şi autor principal al lucrării.
 
„Am constatat că cei cu cele mai ridicate niveluri au de fapt cel mai scăzut risc de boli cardiovasculare. Aceste relaţii sunt extrem de interesante, dar avem nevoie de studii suplimentare pentru a înţelege mai bine impactul deplin asupra sănătăţii al grăsimilor din lactate", a spus el.
 
Autorul principal Kathy Trieu, cercetător la Institutul George, a declarat că consumul unor produse lactate, în special produse fermentate, a fost asociat anterior cu beneficii pentru inimă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici