Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că în China s-a înregistrat primul deces uman din lume din cauza gripei aviare H3N8, potrivit Reuters.

432 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

O chinezoaică a devenit prima persoană care a murit din cauza unui tip de gripă aviară care ajunge foarte rar la om.

Femeia în vârstă de 56 de ani din provincia sudică Guangdong a fost a treia persoană cunoscută ca fiind infectată cu subtipul H3N8 al gripei aviare, a anunţat OMS într-un comunicat.

Toate cazurile au fost înregistrate în China, primele două fiind anunţate anul trecut.

Pacienta avea mai multe afecţiuni şi intra frecvent în contact cu păsările din curte, a mai anunţat OMS. Totuşi, o posibilă sursă de infectare a femeii ar putea fi o piaţă de animale vii. Transmiterea la om se face cu mare dificultate, au explicat specialiştii.

„Pe baza informaţiilor disponibile, se pare că acest virus nu are capacitatea de a se răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta şi, prin urmare, riscul ca acesta să se răspândească printre oameni la nivel naţional, regional şi internaţional este considerat a fi scăzut", a precizat OMS.

Monitorizarea tuturor virusurilor este considerată importantă, având în vedere capacitatea lor de a evolua şi de a provoca o pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici