Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia

Primul caz din Europa de febră Oropouche (o arboviroză precum dengue, Zika, chikungunya) a fost diagnosticat în Italia la un pacient cu antecedente recente de călătorie în regiunea tropicală a Caraibelor.

Urmărește
17858 afișări
Imaginea articolului Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia

Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia

Cazul a fost raportat autorităţilor sanitare din regiunea Veneto, conform Il Messaggero.

Virusul a fost izolat în laborator, fiind primul pas spre dezvoltarea de teste de diagnostic specifice şi studii privind capacitatea potenţialilor vectori (ţânţari).

Experţii au dat asigurări cu privire la riscurile potenţiale de transmitere a virusului: deşi insectele din specia „culicoides" sunt prezente în Italia, vectorul specific al acestui virus (Culicoides Paranensis) nu este prezent în Europa, fiind prezent doar în America de Sud şi Centrală.

În plus, subliniază experţii, alţi potenţiali vectori secundari din literatura de specialitate, cum ar fi ţânţarul Culex quinquefasciatus sau Aedes Aegypti, nu au fost raportate în Italia până în acest moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici