Restricţiile din Marea Britanie vor continua cel puţin până la finalul anului

Consilierul principal al guvernului a declarat că Marea Britanie va trebui să trăiască cu unele restricţii sociale cel puţin până la finalul anului. Chris Whitty a spus că este „total nerealist” ca englezii să se aştepte ca viaţa să revină brusc la normal în curând. El a adăugat că „pe termen lung” soluţia ideală ar fi „un vaccin extrem de eficient” sau medicamente care să trateze boala cu succes. El a avertizat însă că şansa de a găsi aceste soluţii miraculoase în următorul an calendaristic este „incredibil de mică”.

527 afișări
Imaginea articolului Restricţiile din Marea Britanie vor continua cel puţin până la finalul anului

Restricţiile din Marea Britanie vor continua cel puţin până la finalul anului

Nu este prima dată când consilierul-şef al guvernului şi alţi experţi britanici spun că singura cale sigură pe termen lung este descoperirea fie a unui vaccin, fie a unor medicamente eficiente.

„Această boală nu va fi eradicată, nu va dispărea”, a mai spus profesorul Chris Whitty, "Deci trebuie să acceptăm că ne confruntăm cu o boală cu care vom lupta pe termen nedeterminat”. 

Şcolile, unele întreprinderi şi transportul public ar putea fi redeschise într-un viitor nu foarte îndepărtat, dar pub-urile şi restaurantele mai au mult de aşteptat.

Secretarul de externe, Dominic Raab, a declarat în cadrul briefing-ului că înlăturarea multe prea curâmd a măsurilor de distanţare socială va risca o a doua explozie de cazuri de coronavirus.

Cele mai recente cifre arată că alte 759 de persoane au murit de COVID-19 în spitalele din Marea Britanie, ceea ce a ridicat numărul total de decese la 18.100.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici