Scandalul legat de siropul de tuse produs în India se extinde în Indonezia

Guvernul Gambiei a anunţat că numărul deceselor la copii cauzate de leziuni renale acute, despre care se crede că ar fi legate de siropurile de tuse fabricate în India, a crescut la 70, informează Reuters.

444 afișări
Imaginea articolului Scandalul legat de siropul de tuse produs în India se extinde în Indonezia

Sirop de tuse produs în India ucide pe bandă rulantă copii în Gambia

Preşedintele Adama Barrow a făcut această actualizare în cadrul unei reuniuni de urgenţă a cabinetului pe care a convocat-o pentru a discuta despre criză, potrivit unei declaraţii a preşedinţiei.

Şi autorităţile din Indonezia investighează 20 de decese apărute la copii.

Autorităţile de la Jakarta au anunţat sâmbătă că au interzis ingredientele folosite în siropurile de tuse.

Autoritatea de reglementare a alimentelor şi medicamentelor BPOM a anunţat, de asemenea, că investighează posibilitatea ca ingredientele, dietilenglicol şi etilenglicol, să fi contaminat alte materiale care sunt folosite ca solvenţi.

Gambia şi India investighează decesele cauzate de leziuni renale acute în ţara din vestul Africii, despre care se crede că ar avea legătură cu siropurile pentru tuse produse de o companie din India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
decese,
copii,
gambia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici