Trump ia în calcul suspendarea finanţării către Organizaţia Mondială a Sănătăţii: “Au ratat apelul. Puteau face ceva!”

  • Trump are în vedere suspendarea finanţării către OMS
  • OMS nu ar fi prevenit suficient de bine comunitatea globală în legătură cu virusul
  • Preşedintele a sugerat că organizaţia este oarbă în ceea ce priveşte focarul izbucnit în Wuhan.
139 afișări
Imaginea articolului Trump ia în calcul suspendarea finanţării către Organizaţia Mondială a Sănătăţii: “Au ratat apelul. Puteau face ceva!”

Trump ia în calcul suspendarea finanţării către Organizaţia Mondială a Sănătăţii: “Au ratat apelul. Puteau face ceva!”

Trump are în vedere suspendarea finanţării către OMS. „Au ratat apelul. Puteau face ceva cu luni bune înainte. Ei ar fi trebuit să ştie şi probabil chiar ştiau”, le-a spus Trump jurnaliştilor la conferinţa zilnică de presă a Casei Albă, sugerând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a prevenit suficient de bine comunitatea globală în legătură cu virusul, potrivit The Hill.

„Vom analiza aceste lucruri cu atenţie şi vom vedea dacă merită să mai cheltuim atât de mulţi bani pentru OMS”, a continuat Trump. „Vom realiza un control amănunţit asupra lor şi vom trage nişte concluzii."

 

Statele Unite sunt cel mai mare contribuitor la bugetul OMS. În propunerile bugetare pentru anul 2021, Trump a propus reducerea finanţării către OMS - organismul Organizaţiei Naţiunilor Unite responsabil pentru sănătatea publică internaţională - de la 122 milioane dolari la aproximativ 58 milioane dolari.

 

Preşedintele a mai spus că OMS pare să fie „foarte părtinitoare faţă de China” şi a acuzat organizaţia că nu este de acord cu restricţia de călătorie a zborurilor care provin din China. El a mai sugerat că organizaţia este oarbă în ceea ce priveşte focarul izbucnit în Wuhan.

 

La câteva zile după ce administraţia Trump a anunţat că va restricţiona călătoriile din China, OMS declara că interdicţiile de călătorie în scop turistic şi cele comerciale nu sunt necesare pentru a împiedica răspândirea COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici