Un pesticid toxic a fost descoperit în îngheţată. În Europa este interzis de 10 ani

  • Un pesticid toxic a fost depistat săptămâna aceasta în Franţa.
  • 7.000 de produse alimentare ar conţine oxidul de etilenă.
  • Site-ul rappel.conso contabilizează produsele care conţin agenţi toxici.
3442 afișări
Imaginea articolului Un pesticid toxic a fost descoperit în îngheţată. În Europa este interzis de 10 ani

Un pesticid toxic a fost descoperit în îngheţată. În Europa este interzis de 10 ani

Un pesticid toxic a fost depistat în produse ca îngheţata, biscuiţi şi paste, în lanţul de magazine Carrefour din Franţa. 7.000 de produse alimentare ar conţine acest pesticid, respectiv oxidul de etilenă.

Oxidul de etilenă este un produs cancerigen care se regăseşte în multe materii prime alimentare. Brânzeturi, pâine, prăjituri, îngheţată. Săptămâna aceasta, peste 90 de produse, în principal îngheţata, au fost adăugate pe lista neagră a celor care conţin pesticidul incriminat. Pesticid care în Europa este interzis de 10 ani.

O anchetă europeană este în curs de desfăşurare, pentru a afla care dintre fabricanţii de materie primă sau importatori este responsabil de această nouă catastrofă sanitară.

În mod normal, imediat ce sunt depistate, produsele sunt retrase de la vânzare, însă multe dintre acestea sunt exportate şi se pot afla în toate colţurile lumii, in special reţele de distribuţie franceze: Carrefour sau Auchan.

Cei care îşi doresc să ştie ce au în figider, pot verifica pe site-ul rappel.conso, unde sunt contabilizate toate produsele care conţin acest agent toxic.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici