Virusul West Nile: o femeie a murit la spitalul din Brăila

O femeie de 86 de ani, infectată cu virusul West Nile, a murit la Spitalul Judeţean din Brăila. Victima este din oraşul Brăila, iar decesul s-a produs la câteva zile după ce un alt brăilean a murit din acelaşi motiv, în aceeaşi unitate medicală.

190 afișări
Imaginea articolului Virusul West Nile: o femeie a murit la spitalul din Brăila

Virusul West Nile: o femeie a murit la spitalul din Brăila

Cele două cazuri de meningită cu virusul West Nile au fost confirmate recent, la Brăila,. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, din localitatea brăileană Gropeni, şi o femeie de 86 de ani, din oraşul Brăila.

Cei doi au fost internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Brăila, având o formă severă de boală şi cu evoluţie nefavorabilă. Ulterior, pacienţii au murit, utlima victima fiind femeia din oraşul Brăila.

În momentul de faţă, în Brăila mai sunt două suspiciuni de West Nile. Probele au fost trimise la laborator şi se aşteaptă rezultatele.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Brăila recomandă:

- purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuinţe sau seara în parc, la plimbare sau când se merge în pădure, la
pescuit, în Deltă

- utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii

- împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (plase de protecţie)

- utilizarea substanţelor insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei

- utilizarea în locuinţă a aerului condiţionat

- utilizarea plaselor împotriva ţânţarilor în jurul paturilor în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri sau dacă se doarme în aer liber

- acoperirea pătuţului copilului sau căruciorului cu plase împotriva ţânţarilor.

Totodată, DSP recomandă toaletarea zonelor cu vegetaţie intensă, precum şi asanarea zonelor unde se pot găsi larve de ţânţari:

- în apa acumulată în subsolurile blocurilor

- în apa care nu se scurge din canalizarea înfundată

- în bălţile care se formează în apropierea locuinţelor, din apa care curge din conductele sparte şi din alte instalaţii neîntreţinute

- în apa de ploaie păstrată în butoaie/vase în curte

- în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întâmplare în preajma locuinţelor (cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării, etc.)

- în apa din gropile şi şanţurile de pe şantiere sau din locuri unde s-a lucrat la instalaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
west nile,
deces,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici