200.000 de euro pentru digitalizarea sistemului de raportare a stocurilor de medicamente

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a început procedura pentru digitalizarea sistemului de raportare a stocurilor de medicamente, finanţată prin PNRR cu 200.000 de euro.

504 afișări
Imaginea articolului 200.000 de euro pentru digitalizarea sistemului de raportare a stocurilor de medicamente

200.000 de euro pentru digitalizarea sistemului de raportare a stocurilor de medicamente

Potrivit reprezentanţilor ministerului, proiectul presupune crearea unei baze de date care va cuprinde toate informaţiile referitoare la medicamentele comercializate în România, de la autorizarea acestora, până la eliberarea către pacienţi.

„Tot în cadrul proiectului se va dezvolta un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piaţa din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel naţional într-o soluţie unică e-Sănătate”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Printre obiectivele proiectului se numără identificarea nevoii reale de medicamente din România, elaborarea de politici şi strategii în acest domeniu, interoperabilitatea bazelor de date privind medicamentele, dezvoltarea unui modul în cadrul SER necesar procesului de aprobare/corecţie anuală a preţurilor la medicamente de uz uman şi digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice.

Investiţia se ridică la peste 200.000 de euro, bani din PNRR, şi se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici