24 de oameni au murit în accidentele produse în acest weekend. Clasamentul accidentelor mortale în UE

  • Ziua şi accidentul rutier mortal în România.
  • Din păcate, circa 8 oameni mor zilnic pe şoselele din ţară.
  • Comisia Europeană în România arată că, ţara noastră rămâne, în continuare, pe primul loc la accidente mortale.
837 afișări
Imaginea articolului 24 de oameni au murit în accidentele produse în acest weekend. Clasamentul accidentelor mortale în UE

24 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentele produse în weekend, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanţ al IGSU.

Pompierii au avut în weekend 4.347 de intervenţii. Cele mai multe dintre acestea au vizat acordarea asistenţei medicale de urgenţă, echipajele SMURD acţionând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.569 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 343 de incendii, precum şi în alte 496 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată, etc.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 3 zile (vineri, 23.07.2021, 9 persoane în judeţele AG-1, IS-1, NT-1, OT-1 şi SB-5; sâmbătă, 24.07.2021, 5 persoane în judeţele BV-3 şi CV-2; duminică, 25.07.2021, 10 persoane în judeţele BC-7, BH-2 şi SB-1)”, au transmis reprezentanţii ISGU.

România, în topul accidentelor mortale în UE

„În anul 2020 s-a înregistrat o reducere cu 4.000 de cazuri a accidentelor rutiere mortale în UE, iar rata mortalităţii a fost la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Din păcate, România rămâne ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime”, transmite Comisia Europeană în România. 
 
Numărul de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori (date provizorii pentru 2020) arată că România ocupă primul loc, în continuare: 85 morţi la un milion de locuitori. La polul opus, cele mai puţine decese sunt în Suedia: 18 la un milion de locuitori.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici