43 de persoane, deferite justiţiei pentru înşelăciune bancară şi fals

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti au dispus, vineri, trimiterea în judecată a 43 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional, înşelăciune bancară şi fals, creând un prejudiciu de un milion de lei.

53 afișări
Imaginea articolului 43 de persoane, deferite justiţiei pentru înşelăciune bancară şi fals

43 de persoane, deferite justiţiei pentru înşelăciune bancară şi fals (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Membrii grupării sunt acuzaţi constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals şi uz de fals, se arată într-un comunicat de presă de vineri al DIICOT.

Cele 43 de persoane sunt suspectate că, în perioada 2005-2007, au format un grup infracţional organizat, specializat în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.

Folosind documente falsificate, membrii grupului au încheiat 63 de contracte de credit bancar, în lei şi valută, cu două bănci comerciale din municipiul Ploieşti, atât în nume personal, cât şi prin intermediul unor persoane recrutate special în acest scop.

Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ un milion de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile ale suspecţilor.

Cauza a fost trimisă spre judecare la Tribunalul Prahova.

În luna decembrie 2007, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a anunţat că 15 membri ai unui grup infracţional specializat în înşelarea unităţilor bancare cu scopul obţinerii de credite au fost trimişi în judecată de către procurorii ploieşteni.

Alte 45 de persoane au fost cercetate, în acelaşi caz, într-un nou dosar penal din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici