75% dintre clădirile din Uniunea Europeană sunt încă ineficiente din punct de vedere energetic. / Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire

Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire a caselor şi reprezintă aproximativ 42% din energia utilizată pentru spaţiile din sectorul rezidenţial, conform directivei Parlamentului şi Consiliului UE privind performanţa energetică a clădirilor.

135 afișări
Imaginea articolului 75% dintre clădirile din Uniunea Europeană sunt încă ineficiente din punct de vedere energetic. / Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire

75% dintre clădirile din Uniunea Europeană sunt încă ineficiente din punct de vedere energetic. / Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire

Mylight150, lider pe piaţa europeană de autoconsum solar, îşi propune să transforme energia solară în prima sursă de energie pentru ȋncălzirea locuinţelor şi clădirilor terţiare şi să ȋnjumătăţească facturile consumatorilor. Recent, compania a obţinut o investiţie de 100 de milioane de euro pentru a-şi extinde şi implementa oferta de ecosisteme în Franţa, Spania, Elveţia şi România.
 
Autoconsumul solar rezidenţial este una dintre cele mai populare surse de generare a energiei electrice. Ȋn ultimii doi ani, a cunoscut o creştere de peste 200% în Franţa şi peste 300% în Spania.
 
„Lupta împotriva perturbărilor climatice înseamnă electrificarea economiei. Am fondat mylight150 acum 10 ani din dorinţa de a permite fiecăruia să producă şi să consume propria energie. Odată cu dezvoltarea pompei de căldură şi a maşinii electrice, tehnologiile noastre devin inevitabile pentru lumea energetică de mâine. Ne bucurăm de această investiţie care face posibilă creşterea unui viitor campion, într-un sector critic pentru suveranitatea energetică a Europei", au spus Ondine şi Virgile Suavet, directori executivi ai mylight150.
 
Compania fondată de fraţii Suavet este prima care propune o gamă completă de soluţii solare rezidenţiale integrate, ce include panouri solare, sisteme de gestionare a energiei şi încărcătoare pentru vehiculele electrice, instrumente numerice şi servicii de gestionare inteligentă a energiei.
Acest ecosistem sincronizează consumul şi producţia pentru a optimiza confortul şi a reduce costul energiei pentru utilizatorii finali. Prin aplicaţia MySmartBattery, fiecare client poate stoca virtual surplusul de energie produs de panourile sale fotovoltaice peste zi, pentru a-l reutiliza seara, când panourile nu mai produc. Sistemul numără deja mai mult de 7.500 de abonaţi în Franţa, ale căror costuri cu energia au scăzut la jumătate.
 
Investiţia de 100 milioane de euro ȋn soluţiile mylight150 a fost făcută de către un consorţiu format din trei investitori privaţi de referinţă, specializaţi în tranziţia energetică şi investiţii durabile: Eiffel Investment Group prin intermediul fondului său Eiffel Essentiel, Azora Capital (grup de investiţii în societăţi necotate cu sediul în Spania) prin intermediul fondului său Azora European Climate Solutions Fund şi Andera Partners, prin intermediul fondului său Andera Smart Infra I. Elevation Capital Partners, acţionar tradiţional al grupului, participă, de asemenea, la operaţiune. Fondul Paris Fond Vert de Demeter Partners, acţionar istoric al societăţii încă din 2020, încheie cu succes investiţia sa în acest tur.

Despre mylight150

Compania a fost fondată în 2014, iar ȋn ultimii trei ani şi-a mărit de cinci ori cifra de afaceri. Pentru 2023, estimează venituri de aproximativ 100 de milioane de euro. Grupul numără ȋn prezent 260 de angajaţi, dintre care peste 70 alcătuiesc echipele de Tehnologie şi Inovaţie. Până în 2024, îşi propune să mai recruteze ȋncă 100 de angajaţi, iar până în 2030 să îşi crească de cinci ori cifra de afaceri.
În prezent, mylight150 dispune de o reţea de distribuţie, Alaska Energies, care oferă o gamă largă de produse şi servicii instalatorilor din Franţa, Spania, Elveţia, precum şi din România, unde compania este reprezentată, încă din 2013, de Alaska Fotovoltaice. Aceasta operează un depozit de 8.000 mp în nordul Bucureştiului şi livrează din stoc, la preţuri real competitive, sisteme fotovoltaice de nouă generaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici