Autocar din România, grav ACCIDENT de circulaţie în Germania. Nouă persoane au fost rănite/ Reacţia MAE: Victimele au fost externate, cu excepţia şoferului

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, după ce un autocar înmatriculat în România a intrat în coliziune cu alt vehicul pe o autostradă, în sud-estul Germaniei, afirmă surse citate de presa locală.

9653 afișări
Imaginea articolului Autocar din România, grav ACCIDENT de circulaţie în Germania. Nouă persoane au fost rănite/ Reacţia MAE: Victimele au fost externate, cu excepţia şoferului

ACCIDENT în Germania între un autocar înmatriculat în România şi un alt autovehicul: Nouă răniţi - presă (Sursa: http://www.pnp.de)

UPDATE 19:03 Ministerul Afacerilor Externe transmite că victimele din accidentul produs în sud-estul Germaniei au fost externate, cu excepţia şoferului, o echipă din cadrul consulatului fiind la faţa locului.

"O echipă mobilă din cadrul Consulatului General al României la Munchen s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară. Potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile locale, accidentul s-a produs în apropierea localităţii Deggendorf, mai mulţi pasageri fiind transportaţi, în regim de urgenţă, la cea mai apropiată unitate medicală", transmite Ministerul de Externe, într-un răspuns remis agenţiei MEDIAFAX.

Sursa citată precizează că, în prezent, victimele sunt externate, cu excepţia şoferului autocarului care beneficiază în continuare de îngrijiri medicale.

"Un alt autovehicul va prelua cetăţenii români în vederea continuării călătoriei spre România. Oficiul consular menţine legătura cu autorităţile locale şi unitatea spitalicească, în vederea monitorizării evoluţiei stării de sănătate a şoferului", transmite MAE.

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, după ce un autocar înmatriculat în România a intrat în coliziune cu alt vehicul pe o autostradă, în sud-estul Germaniei, afirmă surse citate de presa locală.

Accidentul a avut loc miercuri la ora 12.40 (13.40, ora României), pe Autostrada A3, în zona Metten (Straubing, landul Bavaria), în sud-estul Germaniei. Un autocar din România, în care erau 51 de persoane, a lovit din spate un camion, înmatriculat tot în România. Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă densă, la formarea unei coloane de vehicule din cauza unor lucrări, informează publicaţiile Wochenblatt şi Deggendorfer Zeitung.

Accidentul a avut loc miercuri la ora 12.40 (13.40, ora României), pe Autostrada A3, în zona Metten (Straubing, landul Bavaria), în sud-estul Germaniei.

Un autocar din România, în care erau 51 de persoane, a lovit din spate un camion, înmatriculat tot în România. Accidentul s-a produs în condiţii de ceaţă densă, la formarea unei coloane de vehicule din cauza unor lucrări, informează publicaţiile Wochenblatt şi Deggendorfer Zeitung.

Potrivit unor surse citate de presa germană, nouă persoane din autocar au fost rănite în accident. Şoferul autocarului a fost scos cu greu din vehicul şi este în stare gravă.

Autorităţile germane încearcă să afle cauzele producerii accidentului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici