Activitatea în sala de tratament a Secţiei de ginecologie de la SJU Piteşti, interzisă

Activitatea în sala de tratament a secţiei de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judeţean Piteşti a fost interzisă, miercuri, după ce o femeie din Argeş a intrat în stare de şoc în urma unui chiuretaj, Ministerul Sănătăţii precizând că achiziţiile de materiale sanitare se fac de fiecare unitate.

383 afișări
Imaginea articolului Activitatea în sala de tratament a Secţiei de ginecologie de la SJU Piteşti, interzisă

Activitatea în sala de tratament a Secţiei de ginecologie de la SJU Piteşti, interzisă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii a cerut, miercuri dimineaţă, Direcţiei de Sănătate Publică Argeş să înceapă o anchetă epidemiologică în cazul femeii.

Investigaţiile constau în recoltarea de probe din secţiile unde pacienta a fost internată, din sala unde a avut loc întreruperea de sarcină şi din materialele sanitare folosite sau microflora de pe suprafeţele existente.

Începând de miercuri şi până la finalizarea anchetei epidemiologice, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a interzis activitatea medicală în sala de tratament a secţiei de Obstetrică -Ginecologie nr 1 şi a cerut unităţii sanitare începerea operaţiunilor de sterilizare la blocul operator şi înlocuirea mesei chirurgicale.

"MS nu derulează la nivel centralizat achiziţii de materiale sau dispozitive sanitare, acestea realizându-se la nivelul fiecarei unităţii sanitare în parte", precizează ministerul.

Femeia de 30 de ani din Argeş a suferit marţi o intervenţie chirurgicală pentru întrerupere de sarcină la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, iar după câteva ore a intrat în stare de şoc, ea având septicemie, în urma unei infecţii.

Potrivit lui Gheorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, infecţia ar putea proveni fie de la mănuşile şi setul perfuzabil folosite în momentul intervenţiei chirurgicale, fie de la o altă infecţie mai veche intravaginală pe care o avea femeia şi care în urma intervenţiei chirurgicale a ajuns în uter.

Din primele cercetări ale DSP Argeş rezultă că ar putea fi vorba "despre o infecţie intraspitalicească, deocamdată neconfirmată", a declarat Anca Alexandrescu, director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Potrivit acesteia, au fost prelevate probe din secţia în care a avut loc intervenţia chirurgicală, dar şi din Secţia de Terapie Intensivă, precum şi din încăperile adiacente acestora. "Suspiciunea noastră, repet, neconfirmată încă, este că infecţia ar putea proveni de la mănuşile şi setul perfuzabil care provin dintr-un lot importat din China, accesorii care au fost folosite la operaţie", a mai declarat directorul DSP Argeş.

Pacienta din judeţul Argeş a fost transportată la Spitalul Universitar Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici