Agricultorii, integraţi în sistemul unic de pensii

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL, că nu va mai exista un sistem special de pensii pentru agricultori, această categorie urmând a fi integrată în sistemul unic de pensii.

83 afișări
Imaginea articolului Agricultorii, integraţi în sistemul unic de pensii

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu va mai exista sistemul special de pensii pentru agricultori. Nu are niciun rost. Toate (categoriile de pensii - n.r.) o să fie integrate în sistemul unic, inclusiv agricultorii", a spus Şeitan.

El a arătat că legea privind pensiile agricultorilor s-a prorogat.

"Legea există şi a fost prorogată până anul viitor. Când o să apară legea nouă, a sistemului unic, care nu există încă, e în proiect, când va apărea aprobată, atunci o să se scoată sistemul", a spus Mihai Şeitan.

Ministrul Muncii a precizat că anul acesta nu vor fi majorate pensiile, inclusiv cele ale agricultorilor.

Guvernul a decis ca majorarea valorii punctului de pensie să fie amânată până la sfârşitul anului 2010, inclusiv pentru persoanele încadrate în grupele I şi II de muncă, din cauza crizei financiare, declarau agenţiei MEDIAFAX, la sfârşitul anului trecut, surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici