Alba: Bărbat reţinut pentru că ar fi împuşcat un cerb estimat la 6.000 de euro

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Albac, judeţul Alba, a fost reţinut, marţi, după ce ar fi împuşcat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, un cerb a cărui valoare este estimată la 6.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

415 afișări
Imaginea articolului Alba: Bărbat reţinut pentru că ar fi împuşcat un cerb estimat la 6.000 de euro

Alba: Bărbat reţinut pentru că ar fi împuşcat un cerb estimat la 6.000 de euro

Potrivit IPJ Alba, luni dimineaţa, bărbatul s-a deplasat, cu un autoturism de teren, pe fondul cinegetic Arieşul Mijlociu din comuna Gârda de Sus şi, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, a împuşcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 6.000 de euro.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti, marţi, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei miercuri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni pentru dispunerea altor măsuri, acesta fiind acuzat de braconaj cinegetic şi uz fără drept de armă letală.

”Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Câmpeni, Garda de Sus şi Albac l-au identificat pe H.N., de 45 de ani, din comuna Albac, ca persoană bănuită de comiterea unor fapte de braconaj cinegetic şi uz de armă letală, fără drept”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

De asemenea, poliţiştii au confiscat armele de vânătoare deţinute de bărbat precum şi autoturismul folosit la vânătoare. Totodată, în conformitate cu Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, bărbatului i-a fost anulat dreptul de port, deţinere şi folosire a armelor letale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici