Alba: Cele patru persoane reţinute în cazul înşelării unor firme de leasing au fost arestate

Cele patru persoane reţinute de către procurorii DIICOT Alba Iulia în cazul grupării acuzate de înşelarea unor firme de leasing au fost arestate, miercuri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Alba.

57 afișări
Imaginea articolului Alba: Cele patru persoane reţinute în cazul înşelării unor firme de leasing au fost arestate

Alba: Cele patru persoane reţinute în cazul înşelării unor firme de leasing au fost arestate (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Reprezentantul Biroului de Presă al Tribunalului Alba, Sorina Cristorean, a declarat, miercuri, că instanţa a admis propunerile de arestare preventivă făcute de procurorii DIICOT Alba Iulia în cazul celor patru membri ai grupării.

Cristorean a spus că Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor patru persoane, decizia putând fi atacată cu recurs în 24 de ore.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia au emis, marţi seară, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a două dintre persoanele audiate în cazul grupării acuzate de înşelarea unor firme de leasing, iar în noaptea de marţi spre miercuri au fost reţinute alte două persoane.

Şeful Serviciului Teritorial Alba al DIICOT, Danusia Boicean, a declarat, miercuri dimineaţă, că procurorii au emis în total ordonanţe de reţinere pentru patru persoane din cele zece audiate în cursul zilei de marţi, iar pentru restul au emis interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit sursei citate, printre persoanele reţinute se află un cetăţean turc şi o femeie.

Anterior, Boicean declara că, în total, la Serviciul Teritorial Alba Iulia vor fi aduse zece persoane, cele mai multe din judeţul Sibiu, pentru a fi audiate în cazul grupării destructurate, marţi, în urma unei ample acţiuni la care au participat mai multe structuri DIICOT din ţară.

Potrivit sursei citate, procurorii din Alba au desfăşurat, marţi, opt perchiziţii domiciliare în Sibiu şi Vâlcea, iar printre cei audiaţi nu se regăseau persoane din judeţul Alba.

Boicean spunea că acest caz este instrumentat de DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu structurile similare din Cluj-Napoca, Piteşti şi Vâlcea.

"Este un grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul până în prezent este în jur de un milion de euro. (...) Avem zece făptuitori şi şase învinuiţi", spunea Boicean.

Potrivit anchetatorilor, gruparea anihilată marţi are legătură cu o altă grupare destructurată în luna februarie, acuzată tot de înşelarea unor firme de leasing. Atunci, şapte bărbaţi, printre care şi un cetăţean sirian, membri ai reţelei infracţionale acuzate că a înşelat mai multe firme de leasing, au fost reţinuţi în urma unei acţiuni a DIICOT Alba. Ulterior, cei şapte inculpaţi au primit mandate de arestare preventivă, iar pentru alţi doi membri ai grupării, aflaţi în străinătate, Tribunalul Alba a emis mandate de arestare în lipsă.

Gruparea anihilată marţi are legătură cu grupul infracţional condus de Ion Gorun, nepotul lui Vasile Gorun, ridicat de procurorii DIICOT în urma unor descinderi care au avut loc la 47 de locuinţe din Bucureşti şi din patru judeţe, Vâlcea, Vrancea, Argeş şi Ialomiţa, în cadrul unei anchete privind fraudarea unor firme de leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici