ALERTĂ ANM: Ploi torenţiale, până duminică seara. Care sunt judeţele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de ploi torenţiale, valabilă până duminică seara, la ora 22, fenomenele periculoase urmând să aibă loc în aproape toată ţara.

25042 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ ANM: Ploi torenţiale, până duminică seara. Care sunt judeţele afectate

ALERTĂ ANM: Ploi torenţiale până duminică seara. Care sunt judeţele afectate

Potrivit ANM, de vineri până duminică, în cursul după-amiezilor şi serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp.

ANM arată că astfel de fenomene se vor semnala mai ales în zona de munte şi cu caracter local în cursul zilei de vineri îndeosebi în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia, iar sâmbătă ploi sunt semnalate în special în centrul şi nord-estul teritoriului.

Duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, potrivit sursei citate.

Totodată, meteorologii spun că în regiunile sudice şi sud-estice, mai ales în după-amiezile de vineri şi sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) ce vor depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici