ALERTĂ în Munţii Bucegi: O turistă a căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri.

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Buşteni au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unei turiste care a căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1339 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Munţii Bucegi: O turistă a căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri.

ALERTĂ în Munţii Bucegi: Salvamontiştii şi jandarmii montani au intervenit după ce o turistă a căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri

UPDATE: Turista care a căzut, sîmbătă, într-o râpă adâncă de 30 de metri din Munţii Bucegi are răni la cap şi spate. Femeia în vârstă de 76 de ani urmează să fie preluată de SMURD la Telecabina Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, femeia în vârstă de 76 de ani a căzut aproximativ 30 de metri, după ce a alunecat, fiind pe un traseu nemarcat.

”Valea Spumoasă nu e traseu marcat. (...) A căzut aproximativ 30 de metri, în râpă, dar nu a fost o cădere în gol", a declarat Haiduc.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, a afirmat că femeia a suferit leziuni la cap şi spate.

”Are 76 ani. Este conştientă, are un traumatism cranian şi dureri lombare. Va fi preluată de SMURD la Telecabina Buşteni", a spus Chivu.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat anterior, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de salvamontişti a plecat în acţiune după ce o turistă a căzut, pe Valea Spumoasă, într-o râpă adâncă de 30 de metri.

”Au plecat imediat colegii în acţiune. Ni s-a spus că este căzută pe traseul Valea Spumoasă, la aproximativ 30 de metri. Abia ce s-a dat apelul, nu au ajuns la ea să vedem cât este de rănită. Cel mai probabil a alunecat. Acum însă nu poate să mai iasă de acolo”, a declarat Haiduc.

Haiduc a adăugat turista era cu un grup de prieteni.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, a spus că turista este conştientă şi că este pregătit un echipaj de la SMURD să intervină în cazul în care este solicitat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici