Alimente care te feresc de cancer. Recomandările lui Cristian Mărgărit, consultant nutritie si fitness, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii

  • Studiile arată că alimentaţia joaca un rol important în riscul de a face cancer.
  • O dietă bogată în fructe şi legume ajută la reducerea riscului de cancer.
  • Cristian Mărgărit recomandă ce trebuie să includem în dietă şi ce nu.
67345 afișări
Imaginea articolului Alimente care te feresc de cancer. Recomandările lui Cristian Mărgărit, consultant nutritie si fitness, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii

Alimente care te feresc de cancer

Studiile arată că alimentaţia joacă un rol important în riscul de a face cancer. Menţinerea unui stil de viaţă sănătos, de exemplu prin consumul unei diete bogate în fructe şi legume, ajută la reducerea riscului de cancer. La fel şi limitarea consumului de carne roşie şi procesată.

Lilia Andrei a renunţat la carne de aproape 14 ani. A luat această decizie în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu o regretă. 

„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală”, a ajuns „de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp” la o altă versiune a sa. „Mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, povesteşte Lilia Andrei.

Patru din zece tipuri de cancer pot fi prevenite cu o alimentaţie sănătoasă, explică un profesor universitar din Japonia.

Medicul Cristian Mărgărit recomandă ce trebuie să includem în dietă şi ce nu: „Mai degrabă vorbim despre nişte componente produse în procesul de gătire. Consumul de carne arsă, de carne procesată. De asemenea, excesul de zahăr în special, pune un stres suplimentar asupra celulelor.  Eliminăm alimente care îţi cresc riscul şi adăugăm în dietă alimente care reduc riscul: legume, mai multe frunze, mai multe fructe”.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici