Alimentul care te ajută să slăbeşti în mod sănătos

  • Când vrei să iei o gustare, poţi alege una sănătoasă care te ajută să pierzi în greutate.
  • Un nou studiu al Universităţii din Australia de Sud a descoperit alimentul care te ajută să slăbeşti, fără efecte adverse.
  • Obezitatea este recunoscută ca fiind una dintre problemele majore de sănătate publică la nivel mondial. 1,9 miliarde de adulţi sunt supraponderali, iar 650 de milioane dintre aceştia sunt consideraţi obezi începând cu 2016, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
  • Prin urmare, este esenţial să înţelegem cum putem controla comportamentele alimentare.
43008 afișări
Imaginea articolului Alimentul care te ajută să slăbeşti în mod sănătos
Un pumn de migdale consumat zilnic poate fi cea mai recentă metodă prin care poţi scădea în greutate, sugerează un nou studiu.
 
Cercetarea Universităţii din Australia de Sud a constatat că mâncatul a 30 până la 50 de grame de migdale zilnic poatre regla apetitul, ceea ce ar duce la mai puţine calorii consumate în fiecare zi.
 
Cercetarea, care a examinat atât hormonii care reglează pofta de mâncare, cât şi modul în care migdalele ar putea ajuta la controlul foamei, a descoperit că, în cele din urmă, consumul acestora a dus la aproximativ 300 de calorii mai puţin consumate la următoarea masă.
 
Dr. Sharayah Carter, de la Alliance for Research in Exercise, Nutrition and Activity (ARENA) de la UniSA, a declarat într-un comunicat de presă că migdalele sunt „un instrument” de pierdere în greutate datorită efectului lor săţios - un rezultat al conţinutului de proteine, fibre şi acizi graşi nesaturaţi.
 
În total, 140 de participanţi au participat la studiul publicat în European Journal of Nutrition. Grupul a fost mixt - bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, care aveau o greutate stabilă şi erau nefumători.
 
Participanţii au ţinut post peste noapte, iar apoi au mâncat o gustare alocată aleatoriu de către cercetători: fie migdale, fie un baton de mere coapte care aveau o cantitate echivalentă de energie. Un grup mai mic de participanţi la studiu a consumat o masă tip bufet.
 
Hormonii de reglare a apetitului participanţilor au fost examinaţi înainte de consumul gustării, precum şi în mai multe intervale de timp după aceasta - la 30, 60, 90 şi 120 de minute după aceea.
 
În urma mesei, efectele gustării au fost examinate de cercetători pentru a vedea cum a influenţat consumul de calorii în timpul mesei. Ceea ce au descoperit a fost că participanţii care au consumat migdale, spre deosebire de gustarea cu carbohidraţi, au consumat cu aproximativ 300 de calorii mai puţin la masă.
 
Acest lucru s-a datorat saţiozităţii oferite de migdale, care au demonstrat că promovează echilibrul energetic şi, ca urmare, poate sprijini gestionarea sănătoasă a greutăţii, spun cercetătorii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici