Alpinistul Torok Zsolt, cu experienţă de 30 de ani, despre tragedia din Retezat: Eroare umană, muntele nu e ucigaş

Cunoscutul alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, plecat în Himalaya pentru a realiza o premieră mondială, împreună cu Vlad Căpuşan, spune, referindu-se la tragedia din Retezat, că „accidentele se întâmplă din cauza erorii umane. Muntele nu este ucigaş, nu îşi ia tributul".

3998 afișări
Imaginea articolului Alpinistul Torok Zsolt, cu experienţă de 30 de ani, despre tragedia din Retezat: Eroare umană, muntele nu e ucigaş

Alpinistul Torok Zsolt, cu experienţă de 30 de ani, despre tragedia din Retezat: Eroare umană, muntele nu e ucigaş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Alpinistul Torok Zsolt, care spune că are o experienţă de 30 de ani în acest sport, crede că accidentele se întâmplă din cauza erorii umane.

„Alpinismul se practică în toate ţările europene şi mai ales în ţările avansate, mai puţin în ţările din lumea a treia. (...) Dacă se întâmplă un accident în oricare domeniu, consultaţi specialiştii în primul rând. Cu experienţă de 30 ani în domeniu, vă spun că accidentele se întâmplă din cauza erorii umane. Muntele nu este nici ucigaş, nu îşi ia tributul. Oamenii fac greşeli iar pentru a demonstra asta puteţi consulta statistica poliţiei rutiere”, a scris alpinistul arădean Torok Zsolt, care se află acum în Himalaya.

Alpinistul arădean crede că fiecăruia i se poate întâmpla asta oricând şi „ce ne-a scăpat, pe lângă ocrotirea divină, este faptul că am avut încredere în îndoielile noaste”, a mai arătat Torok Zsolt.

Doi copii, campioni la alpinism, au murit, sâmbătă, surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat. De asemenea, cinci persoane surprinse de avalanşă, printre care şi taţii celor doi copii, au fost transportate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalele din judeţul Hunedoara pentru investigaţii.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici