Ambasada Italiei, ANUNŢ despre vânzarea prin licitaţie a unui parc de pe Calea Victoriei, Bucureşti

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat că scoate la licitaţie terenul folosit ca parc public de pe Calea Victoriei nr.184-188, respectiv Parcul Nicolae Iorga, alături de alte cinci imobile, toate aflându-se în proprietatea statului italian.

7191 afișări
Imaginea articolului Ambasada Italiei, ANUNŢ despre vânzarea prin licitaţie a unui parc de pe Calea Victoriei, Bucureşti

Ambasada Italiei, ANUNŢ despre vânzarea prin licitaţie a unui parc de pe Calea Victoriei, Bucureşti

În cazul Parcului Nicolae Iorga, a cărui suprafaţă de spaţiu verde este de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, preţul de pornire este de 5.525.700 euro.

Conform unui comunicat al ambasadei, cele cinci imobile şi terenul folosit ca parc public se află în: Târgovişte (Calea Domnească nr. 165, suprafaţa: 686,5 mp, preţ de pornire: 45.841 euro); Galaţi (Str. Gării nr. 38, suprafaţa: 549 mp, preţ de pornire: 91.617 euro); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35, suprafaţa: 466 mp, preţ de pornire: 86.446 euro); Constanţa (Bd. Mamaia nr. 42, suprafaţa: 577 mp, preţ de pornire: 505.222 euro); Bucureşti (Calea Victoriei nr. 184-188 Sector 1, suprafaţa: 3.087 mp, preţ de pornire: 5.525.700 euro); Bucureşti (Str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 Sector 1, 3.568 mp, preţ de pornire:1.744.600 euro).

La adresa de pe Calea Victoriei se află Parcul Nicolae Iorga, cu o suprafaţă de teren de 3.087 metri pătraţi, fără construcţii.

Ofertele pot fi depuse până pe 15 mai.

Primăria Capitalei a anunţat recent că va fi constituit un grup de lucru care să identifice soluţiile legale pentru a recupera parcurile, spaţiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joacă şi care au fost retrocedate în ultimii 16 ani.

În perioada 2001 – 2013, vechile administraţii ale Bucureştiului au retrocedat, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanţei, nu mai puţin de 36 ha de teren în parcuri.  Alte 23,5 ha reprezentând spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă au fost restituite conform legilor proprietăţilor, în perioada 2001-2017.

Tomac, PMP: Primăria Capitalei să dialogheze cu statul italian; Parcul Nicolae Iorga să nu fie distrus

Deputatul PMP Eugen Tomac a cerut, luni, Primăriei Capitalei să înceapă dialogul cu statul italian pentru ca Parcul Nicolae Iorga, de pe Calea Victorie, să nu fie distrus, în contextul în care Ambasada Italiei a scos la licitaţie cinci imobile, printre care şi parcul de 3000 de metri din Bucureşti.

"Astăzi voi trimite o scrisoare oficială către primarul general al Capitalei prin care voi solicita să înceapă de îndată dialogul cu statul italian cu privire la Parcul Iorga de pe Calea Victoriei. Am observat că astăzi statul italian, fiind proprietar, a scos la licitaţie terenul din acest parc de aproape 3000 de metri pătraţi. Cred că avem nevoie de aceste oaze de verdeaţă, iar statul român, respectiv Primăria Capitalei are obligaţia să înceapă de îndată dialogul cu statul italian astfel încât destinaţia pe care o are acest teren în clipa de faţă să se păstreze pentru că dacă statul nu va interveni îmi dau seama ce se va întâmpla şi nu este cazul ca acel parc încărcat de istorie să fie distrus", a declarat deputatul PMP Eugen Tomac.

Eugen Tomac a afirmat că Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au cadrul legal pentru a începe discuţiile, inclusiv, pentru achiziţia terenului scos la licitaţie.

Ambasada Italiei a anunţat, luni, că vinde prin licitaţie, până la 15 mai, cinci imobile şi un teren folosit ca parc public, toate în proprietatea statului italian.

Conform unui comunicat al ambasadei, cele cinci imobile şi terenul folosit ca parc public se află în: Târgovişte (Calea Domnească nr. 165); Galaţi (Str. Gării nr. 38); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35); Constanţa (Bd. Mamaia nr. 42); Bucureşti (Calea Victoriei nr. 184-188 Sector 1); Bucureşti (Str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 Sector 1).

La adresa de pe Calea Victoriei se află o suprafaţă de teren de 3087 metri pătraţi, fără construcţii, care este folosită ca parc public.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici