Video Ambasadorul britanic la Bucureşti nu comentează modificările aduse legilor Justiţiei, dar spune că trebuie respectată cooperarea cu forurile internaţionale

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a declarat joi, la final de mandat, că nu comentează modificările aduse legilor Justiţiei, fiind atributul ţării gazdă şi a Parlamentului să dezbată aceste probleme, dar spune că trebuie respectată cooperarea cu forurile internaţionale.

161 afișări

"În 2007 România a intrat în UE. În această perioada a fost considerat un progres trebuie să fie făcut în ceea ce priveşte lupta anticorupţiei şi stabilirea stautlui de drept şi de aceea a fost stabilit MCV. După aceea, în ultimii 10 ani, practic în fiecare an rapoartele MCV au înregistrat progrese semnificative aici în România, a lăudat rolul instituţiilor DNA, ANI, DIICOT. Au recunoscut că mai mult trebuie să fie făcut, dar un progres a fost. Nu este pentru mine să comentez aceste lucruri, în ceea ce priveşte detaliile noii legislaţii. Este pentru România, este Parlament, conform Constituţiei, dar este important să luăm în considerare diverse lucruri. În primul rând, dacă în reformă trebuie să ajuţi lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept şi să nu împiedice aceste obiective", a declarat Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii.

Ambasadorul britanic, aflat la final de mandat, a evitat să comenteze scrisoarea celor 12 ambasade care au criticat modificările la legile Justiţiei, dar şi să se pronunţe pe aceste schimbări.

"În al doilea rând este un important aspect internaţional. Avem o colaborare bilaterală în domeniile de Securitate şi justiţie foarte importantă în România, în lupta împotriva traficului de fiinţe umane, de droguri şi criminalitatea transfrontalieră şi este importantă ca reformele să ajute o astfel de colaborare şi nu să o împiedice. Al treilea aspect, este important ca reformele să implice toate părţile, să fie consultări şi contribuţie a acestora. Repet, este pentru România, nu pentru mine să fac aceste lucruri, dar sunt aspecte importante. Am observant de exemplu că ieri a fost o declaraţie în Comisia Europeană care a spus că monitorizează cu îngrijorare situaţia din România şi că va examina toate noile prevederi, în ceea ce priveşte conformitatea cu cu directivele UE. Deci astfel de discuţii şi eu le consider foarte importante", a mai spus Brummell.

Paul Brummell a fost numit ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti în anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici