Video Amendă de 20.000 de lei pentru un restaurant şi oprirea temporară a activităţii. Restaurantul unde au fost descoperite sute de kilograme de carne în neregulă

Restaurantul din municipiul Constanţa în care inspectorii OPC au găsit mizerie şi sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare a fost amendat cu 20.000 de lei. Totodată, inspectorii au dispus oprirea temporară a activităţii, până la remedierea deficienţelor.

889 afișări

Potrivit reprezentanţilor Protecţiei Consumatorilor din Constanţa, amenda aplicată, marţi, în cazul restaurantului în care inspectorii OPC au găsit, luni, sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare şi cu stare termică schimbată, bucătăria murdară, improprie pregătirii alimentelor, se ridică la 20.000 de lei.

De asemenea, 496 de kilograme de diverse sortimente de carne şi peşte, unele dintre ele gătite, au fost oprite şi îndrumate spre distrugere.

Inspectorii OPC au dispus oprirea temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor.

Luni, inspectorii OPC au verificat materiile prime folosite de un restaurant din municipiul Constanţa, găsind sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare şi cu stare termică schimbată.

De asemenea, în bucătăria restaurantului au fost găsite mai multe deficienţe, între care recipiente murdare şi alimente expirate sau improprii consumului, depozitate în condiţii neigienice. În bucătăria localului au fost găsite mai multe produse a căror provenienţă nu este cunoscută, deoarece nu aveau etichete, iar alte produse erau recongelate.

În plus, şeful comisarilor de protecţia consumatorilor constănţeni, Horia Constantinescu, declara că patronul localului ar fi încercat să obstrucţioneze controlul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici