Anchetă la o şcoală din Vaslui după ce 22 copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie. Şapte copii, transferaţi de la Bârlad la Vaslui

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va face o anchetă după ce mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la şcoală, de 1 iunie, salam şi pulpe la grătar.

533 afișări
Imaginea articolului Anchetă la o şcoală din Vaslui după ce 22 copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie. Şapte copii, transferaţi de la Bârlad la Vaslui

Anchetă la o şcoală din Vaslui după ce 9 copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie (Imagine: Mihai Dascalu/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Şapte copii din cei intoxicaţi la Şcoala Rotari, transferaţi de la Bârlad la Vaslui 

Şapte elevi din cei care au ajuns la Spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecţie, după ce au mâncat la Şcoala Rotari preparate din carne la grătar şi prăjituri cumpărate de la un supermarket au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, din cauza lipsei de spaţiu. 

Managerul Serviciului de Ambulanţă Vaslui, Aurora Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că numărul total al elevilor de la Şcoala Rotari care s-au prezentat la Spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecţie este de 21.

Elevii au vârste cuprinse între 6 şi 11 ani.

"Nu au putut fi, însă, internaţi toţi, din lipsă de spaţiu, motiv pentru care s-a decis ca şapte dintre ei să fie transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Copiii au forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară. Aceştia acuzau greţuri, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră şi ameţeli”, a spus Aurora Popa.

Potrivit directorului şcolii coordonatoare din Puieşti, Constantin Gherghescu, cazul învăţătoarei care a cumpărat produsele din carne şi prăjiturile va fi pus în discuţia Consiliului de Administraţie.

UPDATE: Numărul copiilor de la Şcoala Rotari care au ajuns la spital a crecut la 22

Numărul copiilor de la Şcoala Rotari, judeţul Vaslui, care au ajuns, joi, la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la şcoală, de 1 iunie, salam şi pulpe la grătar, a crecut la 22, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până joi seara 22 din cei 27 de copii care au mâncat la şcoală, de 1 iunie, salam şi pulpe la grătar, au ajuns la spital.

Cei 22 de elevi au simptome de toxiinfecţie alimentară, potrivit lui Ungureanu.

Pe de altă parte, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a declara, corespondentului MEDIAFAX, că a trimis Poliţia acasă la învăţătoarea care a a pregătit, de 1 iunie, copiilor grătar în curtea şcolii, însă aceasta nu a fost găsită.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a început, joi, o anchetă, după ce, iniţial, nouă copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la şcoală, de 1 iunie, salam şi pulpe la grătar.

Directorul şcolii coordonatoare din Puieşti, Constantin Gherghescu, declarat că la Şcoala Rotari cu clasele I-IV învaţă 27 de copii, iar de 1 iunie învăţătoarea le-a pregătit grătar în curtea şcolii.

"Aceasta a cumpărat pulpe, dar şi preparate din carne de la un magazin din Bârlad. Şi învăţătoarea s-a simţit rău, ea nu a putut veni la şcoală şi nici nu a putut fi contactată”, declara, pentru corespondentul MEDIAFAX, Constantin Gherghescu.


Anterior, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au declarat că cei mici acuzau dureri abdominale şi vărsături, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am trimis mai multe ambulanţe din staţia Bârlad pentru a prelua copiii. Aceştia acuzau aceleaşi simptome: greţuri, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră şi ameţeli. Este foarte posibil ca numărul copiilor afectaţi să crească. Am sesizat Ministerul Sănătăţii, Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică, dar şi Spitalul Bârlad pentru a se pregăti în vederea preluării pacienţilor”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit directorului şcolii coordonatoare din Puieşti, Constantin Gherghescu, la Şcoala Rotari cu clasele I-IV învaţă 27 de copii.

“De 1 iunie, învăţătoarea le-a pregătit copiilor grătar în curtea şcolii. Aceasta a cumpărat pulpe, dar şi preparate din carne de la un magazin din Bârlad. Şi învăţătoarea s-a simţit rău, ea nu a putut veni la şcoală şi nici nu a putut fi contactată”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Constantin Gherghescu.

Prefectul judeţului, Daniel Olteanu, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui să declanşeze o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili cauza îmbolnăvirii copiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici